boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on augustus 28th, 2014 | by de redactie

0

Rariteitenkabinet

In het Rariteitenkabinet van het Universiteitsmuseum Utrecht vind je allerlei bijzondere voorwerpen, zoals een draakje, kogelvissen en een afgietsel van het enorme gewei van een reuzeneland.

Pareiasaurus
Bij binnenkomst zie je direct het skeletafgietsel van de Pareiasaurus: een planteneter die 265 miljoen jaar geleden leefde in Zuid-Afrika. Ook het skelet van een nijlpaard trekt de aandacht. In de kasten en vitrines staan opgezette exotische vogels zoals een paradijsvogel en een ibus. Bij elkaar vormen al deze opgezette beesten, skeletten, vissen, weekdieren, gesteenten, mineralen en fossielen een mooi voorbeeld van een oude verzameling ‘rariteiten’.

Zeldzame verzameling
‘Rariteitenkabinet’ betekent zeldzame verzameling. Sinds oeroude tijden verzamelden vermogende mensen de meest uiteenlopende voorwerpen in rariteitenkabinetten.

Museumgame: Beestenbende

De dieren in het Rariteitenkabinet zijn in de war! Speel de interactieve museumgame Beestenbende in het museum en help ze een handje.

beestenbende

Een vliegende eekhoorn die hoopt dat hij een vogel is? Een glibberige paling die bang is om een slang te zijn? En hoe zit het met de draak die in alle talen zwijgt over zijn identiteit? De dieren in het Rariteitenkabinet zijn volledig in de war en weten niet meer wat voor soort dier ze zijn.

Ga op onderzoek en help ze een handje. In de game nemen twee teams het tegen elkaar op. De teams maken foto’s van dierenkernmerken en verzamelen bewijs om de dieren te helpen. Het team met de beste bewijzen wint.

De game is leuk voor kinderen vanaf 10 jaar. Door het spelen van Beestenbende maak je kennis met de bijzondere dierencollectie in het Rariteitenkabinet.

Kijk hier voor meer informatie>>>

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑