Robot Kinderfeestje idee: Robot Ontwerp Academie

12 september 2017

Op zoek naar een leuk kinderfeest voor jongens die dol zijn op robots? Geef dan een Robot Ontwerp Academie feest en laat ze door BOT de verjaardag robot uitnodigen. Toen Joris nog een klein mannetje van 6 jaar was heb ik een robot kinderfeestje gegeven, dit robot kinderfeestje was zowel bij jongens als meisjes een succes!

Robot uitnodiging

Voor Joris zijn Robot kinderfeestje uitnodiging ontwierp ik met Powerpoint een robot uit diverse vormen en zette deze op een gestreepte achtergrond. Zijn armen waren gemaakt van stroken papier die ik als trappetjes gevouwen had en daarop had ik een klein briefje geplakt met de uitnodiging. Dus als je de kaart uit de envelop trok, popte de armpjes omhoog met de uitnodiging. Het papier waarop de uitnodiging werd geplakt heb ik met een kartelschaar bewerkt om het een wat stoerder uiterlijk te geven.

Voorbereidingen Robot kinderfeestje

Als versiering voor ons Robot kinderfeestje had ik ballonnen gekocht in de kleuren oranje, blauw en zilver. Online heb ik zilveren spiralen met sterren besteld. Als extra decoratie had ik uit twee dozen, twee lege keukenrollen en twee lege wc rollen een robot gemaakt.

De grootste doos pakte ik in met zilverkleurig inpakpapier en de kleine doos en keukenrollen met oranje inpakpapier. Bij de Action kocht ik diverse kleuren glitterpapier en wiebeloogjes. Van het papier heb ik een strook voor de ogen en een mond geknipt, daarop plakte ik wiebeloogjes, de mond en ogen zijn op de kleine doos geplakt. Als handen had ik twee piepschuim bollen door midden gesneden en deze ingepakt met aluminiumfolie, de handjes heb ik met lijm bevestigd aan de twee keukenrollen. De twee wc-rollen heb ik in twee delen gesneden, ingepakt met alu-folie en als wielen onder op de grote doos geplakt.

Langs de rand van de meter heb ik een halve cirkel gesneden. Zo was de robot ook geschikt om iets in te stoppen. Zoals zakjes chips om op school uit te delen bijvoorbeeld. Of in mijn geval, kleine doorzichtige zakjes met diverse zoutjes en wokkelchips. Op de zakjes heb ik strookjes geplakt waarop stond: ‘bouten en moeren’ met een foto van de jarige.

Voor een grappige foto-sessie tijdens het feest had ik van een doos een robotmasker gemaakt, met dezelfde materialen als hierboven beschreven.

Ik wilde als laatste activiteit op het robot kinderfeestje alle kinderen een schilderij laten maken met een robot er op. Als voorbereiding had ik bij de Action blanco schilderdoeken gehaald, met schilders tape had ik strepen geplakt op de doekjes, zodat elk kind zelf binnen de lijntjes mooi gekleurde strepen kon schilderen. Uit stalen behangpapier heb ik diverse vormen geknipt en deze, samen met wiebeloogjes en uit glitterpapier geknipte armen/benen en mond, op kleur in zakjes gestopt, zo kon elke kind zelf kiezen welke kleur robot hij/zij wou en of deze vierkante of ronde vormen moest hebben. Als de kinderen al wat ouder zijn, kun je ze natuurlijk zelf vormen laten knippen uit papier.

Feestversiering

Bij de Action vond ik mooie, grote glazen wekpotten. Deze potten vulde ik met diverse soorten chips, die dan op bouten en moeren moesten lijken. Als extra tafeldecoratie kocht ik bij de HEMA een surprise robot. Een aantal piepschuimen bollen, gekocht bij een handwerkzaak, had ik met aluminiumfolie ingepakt en deze her en der op tafels en kastjes gelegd. Joris had al een aantal opwindbare robots van So Low op zijn kamer staan, dus deze heb ik ook her en der neergezet in de woonkamer.

Tijdens het feest zouden de kinderen diverse opdrachten uitvoeren om zo te slagen voor de Robot Ontwerp Academie. Eén van de activiteiten was in het donker met een glow in the dark zaklamp op zoek gaan naar robot puzzel stukken. Om de puzzels te maken print je twee leuke A4 plaatjes uit van robots, plak ze op dun A4 karton en knip het in diverse stukken.

Je kunt ook complete feestpakketten kopen met alle benodigdheden voor een kinderfeestje >>>

Robot Ontwerp Academie

Ook moesten ze op zoek gaan naar maanstenen en deze als een robot oppakken. Bij de Action vond ik een grijparm, dus dat werd de robotarm. De maanstenen waren kleine piepschuim ballen verpakt in aluminium folie. Deze stenen waren in de tuin verstopt en elk kind mocht er twee pakken met de robot arm.

Ieder kind kreeg ook een ‘bedrijfsbadge’ waarop hij/zij zelf zijn volledige naam kon schrijven en daaronder stond een lijstje met alle opdrachten. Na elke geslaagde opdracht werd er door mij een vinkje achter gezet met een blauwe stift. Zodat ze na afloop een certificaat ontvingen waarop stond dat ze geslaagd waren voor de Robot Ontwerp Academie. De bedrijfsbadge en het certificaat had ik ook ontworpen met PowerPoint. De badge heb ik uitgeknipt, op stevig blauw papier geplakt en achterop een veiligheidsspeld met plakband vastgezet.

Op het raam aan de voorkant tekende ik met raamstiften een grote robot met het cijfer 6. En daarboven: “welkom op Joris zijn Robot Ontwerp Academie”.

Op de dag zelf ben ik in een witte outfit met een zilveren pruik en zilveren lippen en zilveren oog make-up de kinderen op gaan halen op school. Tot Joris zijn grote vreugde mocht Flip de Beer die dag mee naar het feestje. Zoals jullie zullen begrijpen heeft Flip die dag, behalve met het schilderen, flink meegevierd. Slim van de juf om de beer op zo’n belangrijke dag mee te geven ;-D

Cadeau-geef-spel

Thuis aangekomen kreeg ieder kind in de gang een badge opgespeld. En toen was het tijd voor de jongenscadeaus. Tijdens het cadeau geven, werd er druk pannenkoeken gebakken. Van het cadeau geven hebben wij een spel bedacht, zo had de kok ook iets meer tijd… Hiervoor hebben wij Joris zijn lopende en schijfschietende robot gebruikt. Om beurt mocht een kind de robot aanzetten en blindelings op diverse knoppen drukken, die knoppen waren het besturingspaneel die aangaven of de robot, links/rechts/ronddraaiend liep en zachte schijfjes schoot. Als een kind met een schijf was geraakt, mocht hij/zij het cadeau geven. Daarna gingen ze uit de kring en mochten ze toe kijken.

Heb je geen lopende robot, laat de kinderen dan bijvoorbeeld in een kring zitten en de jarige in het midden. De kinderen houden achter hun rug een robotje vast en geven die tijdens een muziekje door, stopt de muziek mag diegene die de robot vast heeft het cadeau geven, een soort stoelendans dus.

Spelletjes

Nadat de buikjes vol waren met heerlijke pannenkoeken, hebben wij het robot dans-stop spel gespeeld. Alle kinderen mochten als robots dansen op de muziek en wanneer deze stopte moesten ze onmiddellijk stil staan. Het kindje dat toch bewoog, werd door mij deels geschminkt als robot. Na dit drukke spel mochten ze allen de strepen op hun schilderij schilderen, zodat deze konden drogen voor de volgende ronde.

Zoals hierboven beschreven hebben ze nog diverse opdrachten volbracht:

  • Maanstenen gezocht in de tuin met de grijparm en in een emmer gedropt.
  • In het donker met spannende robot muziek op de achtergrond en hun eigen zaklamp (So Low) en glow in de dark armbandjes (Action) puzzelstukken gezocht en in elkaar gezet. We hadden de kinderen in de gang verzameld om elk een zaklamp en armband te geven. De vader van Joris had de gordijnen in de woonkamer dicht gedaan en de CD met robot muziek opgezet. Was toch best spannend zo bleek…
  • Een foto sessie met een robot-masker op, tot grote hilariteit van de kinderen.
  • En om de kinderen weer rustig te krijgen voor hun ouders zouden komen, hebben we de robot schilderijen af gemaakt.

De tape haalde ik van de doekjes af en elk kind mocht zijn eigen zakje met robot-onderdelen uitkiezen. Deze hebben ze zelf in het midden van hun schilderdoek geplakt.

Daarna was het vrij spelen en hebben wij de ouders een drankje aangeboden met lekkers van de sweet table. Tijdens de borrel kregen de kinderen een soort diploma-uitreiking, waarbij aan ieder een eigen certificaat werd uitgereikt. En als afsluiting van het feest mochten de kinderen Joris zijn vader met het robot masker op nat gooien met waterballonnen. Grote pret en een perfecte afsluiting van een super leuk robot kinderfeestje!

Kijk hier voor nog meer kinderfeestje inspiratie >>> 

robot kinderfeestje, jongensfeestje, kinderfeestje, robot feest

robot kinderfeestje, jongensfeestje, kinderfeestje, robot feest

Bekijk ook: dinosaurus kinderfeest >>

Tips voor een geslaagd verjaardagsfeestje >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

redders op de weg, autofeestje, kinderfeestje, themafeestje jongen, kinderfeestje thema, hieppp

Hang de slingers maar op, want het is Party time Boys!

Hebben jullie dat ook? Dat je een paar weken of zelfs maanden voor de grote dag van je jarige Job,...
hieppp, feestwebshop, kind feestartikelen en versiering, kinderfeestje, jongensfeestjes, kinderfeest artikelen, thema feestjes kind, voetbalfeestje

Hieppp Hieppp Hoera, het is feest!

Heb je binnenkort iets te vieren en ben je op zoek naar originele feestversiering? Neem dan een kijkje bij Hieppp....
gezonde traktaties, gezonde trakaties voor school, verjaardag, kinderfeestje

10x Gezonde traktaties

Trakteren op school… ik vind het nogal een dingetje. Super leuk natuurlijk, wanneer je kind zijn traktatie mag uitdelen in...