Robots & Space Toys

21 maart 2013

De expositie ‘Robots & Space Toys’  is zeker een bezoek waard. Niet eerder was er zo’n unieke verzameling in Europa te zien. Kostbare en zeldzame exemplaren uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Twee verzamelaars hebben hun collectie beschikbaar gesteld aan het Museum van Twintigste eeuw. Samen geven de twee collecties een prachtig beeld van het populaire speelgoed met het thema robots en ruimtevaart uit de jaren ’50, ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Dit klinkt misschien een beetje saai maar voor de kinderen van nu is er ook van alles te beleven.

SPELEN MET ROBOTS

Hoewel het meeste speelgoed veilig achter glas staat, kunnen kinderen ook met enkele moderne robots spelen. Met de afstandsbediening kunnen ze enkele middelgrote robots anno 2012 besturen. Ook is er een speeltafel met enkele retro blikken robots die nog traditioneel met een sleutel opgewonden moeten worden. Ook kun je er op verschillende middagen  zelf een robot bouwen met behulp van o.a. wc-rollen, blikjes en zilverpapier.

En in de MuseumShop zijn ook robots te koop. Niet de originele, want die zijn veel te kostbaar, maar exacte kopieën met dezelfde ouderwetse opwindmechanieken en prachtige verpakkingen. Inmiddels zijn zelfs deze replica’s verzamelobjecten geworden.

En als je toch in Hoorn bent kijk dan ook even rond in de rest van het Museum. Kinderen kunnen er heel goed zien hoe hun (groot)ouders woonden en leefden. Ook kunnen ze daar veel over horen met behulp van een KinderAudioTour.  In het museum zie je ook de allereerste computers, de voorlopers van de MP3-speler, een zaal vol speelgoed en een ouderwets winkelstraatje en talloze oude interieurs. Het museum is 7 dagen per week geopend en gevestigd in een oude gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn.

Voor meer informatie over de expositie of het museum klik hier>>>>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

de leukste blotevoetenpaden van nederland, blotevoetenpad, blotevoetenpaden

10x De leukste blotevoetenpaden

Dit zijn de leukste blotevoetenpaden van Nederland. Wat? Nog nooit gehoord van een blotevoetenpad? Blotevoetenpaden zijn speciaal aangelegd om lekker door...
militair museum soesterberg, museum jaarkaart, leuk kinder museum, museum kids

TIP: voordelig uit met de kids

Elk weekend zaten we te bedenken wat we konden gaan doen met de kinderen. Meeste dingen kosten geld en vooral...
speeltuinen in brabant, overdekte speeltuin, dagje uit met kinderen, uit met kids, goudzoeken

Lekker spelen in midden Brabant

Ik ben altijd op zoek naar leuke plekjes om met de kinderen heen te gaan. Het liefst gratis of voor...