boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs slonzige moeder

Published on december 1st, 2020 | by Sylvia

0

Opgebiecht: ik ben een slons!

Ik sta de kerstboom van lichtjes te voorzien. Dit jaar sinds lange tijd een echte boom in huis, maar die moet nog even acclimatiseren in de schuur. Dus begin ik met de kunstboom die ik uit het stof het gehaald (nou ja, laten halen want deze slonzige moeder krijgt het zolderluik niet eens open). Deze boom komt in het tuinhuis, voor wat extra sfeer buiten.

Terwijl ik vals mee-neurie met “All I want for Christmas” bedenk ik me dat ik er alles behalve uit zie als de foto’s die je op Instagram tegen komt. Op high heels in een veel te koud en niets verhullend pakje komen de Sylvie Meissen en Doutzen Kroezen op je af als je Instagram opent. Stuk voor stuk prachtige dames die dat pakje zeer zeker kunnen hebben, maar vraag ik me af… Zit dat nou lekker als je een boom optuigt en met je blote navel tegen de prikkende naalden van de boom aankomt?

Slonzige moeder

Ik kijk naar beneden en zie mijn slobberende sokken, met een absoluut alles verhullende joggingbroek erboven. Een lekkere comfortabele trui en mijn haar in een knot. Ik kan er niks aan doen maar zo voel ik me het lekkerste thuis. Een beetje slonzig is het wel maar de naalden prikken in ieder geval niet in mijn buik.

Moeders op het schoolplein

Ook bij die leuke Nederlandse films, die lekker nergens over gaan, valt het me altijd op dat er moeders op het schoolplein staan, hun haren in de krul, verse lipgloss op en uiteraard naaldhakken met een minimale lengte van 12 cm. Ik denk dan: “heb je zo ook de wc staan boenen? Je badkamer gesopt en je vaatwasser ingeruimd? Of verkleed je je elke keer als je de deur uit gaat?” Waarschijnlijk hebben ze een huishoudster! 😉

Met de klompen op het schoolplein

Als ik dan even mezelf bekijk en de moeders bij ons op het plein, zie ik toch wel wat verschillen. Lopen we er dan bij als slonzige onverzorgde moeders? Nee, naar mij idee niet!! Oké geen naaldhakken, maar gewoon leuke laarsjes die tegen een stootje kunnen, een hippe jeans en een warme sjaal (met jas)! Niet allemaal hebben we een knot, heeft de een wel lipgloss en de ander gaat naturel het plein op.

Misschien is het in een dorp anders dan in de stad maar hier zie ik niemand opkijken als je met modder aan je schoenen, of zelfs met je klompen nog aan, je kind komt halen. In de ogen van de Upper East Side moeders zijn we wellicht wat under dressed maar hé: ieder zijn ding! Laten we vooral kijken naar wie we ophalen en niet wie de hoogste hakken draagt!

Slonzige moeder of niet: mijn lichtjes hangen in de veel te neppe boom, heb ik een zere keel van het zingen en zie ik drie mannen op de bank hangen, ook in jogging broek en met haren uit de krul! De ideale zondag…

Ben jij ook een slonzige moeder, of vind je dat uiterlijk belangrijk is? >>

Slonzige moeder

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑