Vrij spelen in de Speelpolders

10 mei 2019

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan lekker vrij spelen in de Speelpolders, een plek in de polder speciaal voor jou! Je kunt hier slootje springen, bruggen, dammen en hutten bouwen, allerlei beestjes bestuderen, op je rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en alles wat je verder kunt verzinnen om te doen.

Ook leuk en gratis: Het Belevenissenbos >>

Speelpolders

Gebruik het materiaal dat in de natuur voorhanden is om te bouwen en knutselen, zoals riet, boomstammetjes, wilgentenen, bladeren, gras en bloemen. Lekker vies worden van de modder hoort er gewoon bij en is helemaal niet erg. Je mag het wel kunnen zien als je in de speelpolder bent geweest! De speelpolders zijn openbaar terrein en daarmee vrij toegankelijk. Er zijn acht speelpolders in Zuid-Holland. Kijk hier voor een overzicht.

Piratenpad

Rondom Speelpolder Polderrijk leven piraten, geen gewone piraten, maar Polderpiraten! Deze Polderpiraten weten alles over de natuur en willen de kinderen daar graag meer over leren en hen meenemen op avontuur. Langs het pad naar de Speelpolder liggen diverse piraten-elementen zoals schatkisten, vaten, restanten van het piratenschip en vlaggen. De Polderpiraten zien er niet meer uit als gewone zee-piraten. Ze zijn na al die jaren één geworden met de natuur en dat zie je terug in hun uiterlijk. Zo hebben ze onder andere een modderhoofd en grashaar maar het blijven zichtbaar piraten met hun ooglapje, hoofddeksel en stoere uiterlijk.

Kijk ook even op de facebookpagina van Speelpolders voor de leukste natuur– en beweegspelletjes of speel de quiz en kom er achter of jij een echt polderboy bent!

piratenpad, speelpolders, buitenspelen, gratis uittips, leuk voor kinderen

Bekijk meer leuke kinder uitjes >>

Bekijk ook deze tips voor een low-budget gezinsuitje >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...