Lekker spelen in midden Brabant

26 februari 2019

Ik ben altijd op zoek naar leuke plekjes om met de kinderen heen te gaan. Het liefst gratis of voor een kleine prijs. Voor de komende lente heb ik er al een aantal voor jullie op een rijtje gezet. Hier volgen mijn favoriete speeltuinen in Brabant!

Bekijk hier veel meer leuke uittips >>

Speeltuinen in Brabant

Allereerst gaan we erg graag naar Monkeytown in Waalwijk. Echt, deze indoorspeeltuin is alles wat je kind, en ook jijzelf wenst. Prachtig, uitdagend, schoon, veilig speeltuinen in brabant, overdekte speeltuin, dagje uit met kinderen, uit met kids, monkey town waalwijken ook belangrijk, een heerlijke keuken. Hier kun je zelfs terecht voor een echte steenoven pizza, en ze hebben zelfs een keurmerk voor veilig voedsel! Ook kun je hier heerlijk buiten zitten of spelen zodra het weer het toelaat.

Omdat wij zelf ook in Waalwijk wonen, komen we hier regelmatig, en het verveeld echt nooit. Er worden op speciale dagen zoals Pasen, halloween en rond 5 december ook veel leuke activiteiten georganiseerd. Caren en Mariska, maken het iedereen naar hun zin en maken graag een praatje. Wij hebben hier ook al meerdere geslaagde verjaardagsfeestjes gevierd. En oh ja, als je er toch bent, proef de warme nacho’s!

Genieten in Kaatsheuvel

En waar we ook graag naartoe gaan, dat is Het Genieten in Kaatsheuvel. Dit is een camping maar er is een heel leuke buiten- en binnenspeeltuin bij. Voor de binnenspeeltuin moet betaald worden, maar buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen terwijl de ouders op het terras zitten en wat lekkers eten of drinken. Het is er erg overzichtelijk en op het terras kun je alles goed in de gaten houden. Buiten is onder andere een waterspeeltuin waar lekker geknoeid kan worden met water en modder. Ook is er een midgetgolfbaan tegen betaling. Het Genieten ligt pal aan de Loonse en Drunense duinen, dus ook voor een wandeling zit je hier goed!

Vind je vast ook leuk: gratis kinderuitjes >>

Leukste speeltuin Rosmalen

Ik heb al eens een stuk geschreven over de speeltuin waar we ook erg graag komen, ’t Kwekkeltje in Rosmalen. Deze gaat per 1 april weer open. De eerste keer dat ik er kwam kon ik gewoon niet geloven dat dit een gratis speeltuin was. Zo leuk en uitgebreid met een waterspeeltuin, skelters, een heus piratenschip en veel schommels en glijbanen. Zeker waard om hier eens heen te gaan. Wij kunnen niet wachten tot het weer open gaat!

speeltuin t kwekkeltje, speeltuinen in brabant, overdekte speeltuin, dagje uit met kinderen, uit met kids, dagje weg

Ridders en Prinsessen in Tilburg

Andere leuke speeltuin in Branbant: In Tilburg zit een leuk Pannenkoekenhuis met buitenspeeltuin en midgetgolfbaan erbij, ‘Uitspanning de Zeven Geitjes’. Wat leuk is aan de speeltuin is dat er in het midden een soort open kasteel is met gangen en poortjes. Je kunt naar boven en kinderen wanen zich een heuse prinses of ridder. Kinderen worden hier aangezet om hun eigen fantasie te gebruiken. En urenlang speelplezier is het effect. Daarna kun je binnen in het leuke restaurantje een heerlijke pannenkoek eten. Ook op niet zo zonnige dagen is het uitstekend spelen hier.

Goudzoeken in Liempde

Tussen Den Bosch en Eindhoven, in het dorpje Liempde ligt het Gouden Woud. Jonge(re) kinderen kunnen hier enorm leuk spelen. De binnen- en buitenspeeltuin zijn gebaseerd op een goudmijndorpje en dat kun je hier dus doen, goud zoeken! Overal in het zand liggen kleine klompjes goud die je in het kleine riviertje kunt zeven, om het riviertje heen liggen klimtoestellen. Neem een zwembroek en luchtige kleding mee, het is er lekker warm en je kind wordt er gegarandeerd nat. Je lunchpakket kun je thuis laten, er is een prima kaart met lekkere dingen. In de lente kun je hier ook heerlijk buiten in het zonnetje zitten.

speeltuinen in brabant, overdekte speeltuin, dagje uit met kinderen, uit met kids, goudzoeken

Ik ben benieuwd of andere moeders nog leuke speeltuinen in Brabant weten die we kunnen ontdekken! Laat het weten in een reactie hieronder!

Bekijk ook de leukste uitjes omgeving Zwijndrecht en Ridderkerk >>

Meer tips voor een dagje uit op Girlslabel >> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

julianatoren halloween

Kids er op uit! – Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Vanaf 1 t/m 30 oktober is het een...
Op avontuur in de LEGO werel

Kids erop uit! Legoland Discovery Centre Scheveningen

Jongens en LEGO is natuurlijk altijd een goede combi! Het staat hier in huis altijd standaard op de verlanglijsten van...
20220828_152314

Nu in de bioscoop Ted & De Magische smaragd

Zondag 28 augustus, voor ons de allerlaatste dag van de vakantie hadden we nog een leuk uitje voor de jongens....