WOEF!

6 april 2017

Een tentoonstelling over de speurhonden van de Douane in Nederland. WOEF! Een neus voor douanewerk is een expositie voor jong en oud met een hoge aaibaarheidsfactor! Ontdek alles over speurhonden in WOEF! De tentoonstelling over speurhonden.

WOEF!

Al vanaf 1945 gebruikt de Douane speurhonden om de invoer van verboden goederen tegen te gaan. Dankzij het enorme reukvermogen van honden zijn speurhonden een ideaal en effectief hulpmiddel voor het douanewerk. In de expositie worden verschillende werkterreinen van de speurhonden belicht. Met informatie over vangsten, opleidingen en trainingen van het werken met speurhonden aan de landsgrenzen, in de havens en op Schiphol wordt in WOEF! een mooi beeld van deze bijzondere honden weergegeven. Natuurlijk komt het item hondenbelasting ook aan de orde.

ACTIVITEITEN

WOEF! is een echte familietentoonstelling voor jong en oud. Tijdens de tentoonstelling zijn er in het Belasting & Douane Museum tal van workshops, activiteiten, demonstraties en lezingen te bezoeken. Maak tijdens de WOEF! Kids Workshop Daar heb ik een neus voor met stof, foam, vilt en allerlei ander materiaal zelf een hondenmasker. Of doe mee aan de WOEF! Kids Workshop #Tag je huisdier. Na het betalen van hondenbelasting kreeg je hond een penning van de gemeente als bewijs. Sommigen waren heel mooi, anderen juist heel saai. Kun jij met strijkkralen een creatief ontwerp maken en samen met je hond er een foto van maken? Vergeet de # niet ;).Luister naar de spannende en grappige verhalen van iemand die 40 jaar met speurhonden heeft gewerkt en vertel je eigen avonturen. Ook komt er een echte dierenarts, Dr. Woef op bezoek.

FEESTJE

Natuurlijk kun je in het Belasting & Douane Museum ook samen met je vriendjes en vriendinnetjes een feestje vieren. Een middag lang plezier: verkleden, speuren, taart, limonade, knutselen en kleuren, actie op het Douanedek en een speurtocht door het museum, het kan allemaal ….

Kijk hier voor de data en tijden van de activiteiten>>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...