boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs Brandweer oefening

Published on april 28th, 2017 | by Sylvia

0

Stoere brandweermannen op het erf

Het is rond de klok van half 8 ‘s avonds als we hevig zwaaiend en brullend de brandweerwagen proberen duidelijk te maken waar hij moet zijn. We rennen van de dam naar het erf, waar de brandweermannen snel in actie moeten komen. De rook zoekt een uitweg via de dakpannen op de boerderijschuur. Overal hangt rook en overal lopen brandweermannen die allemaal een eigen taak hebben.

We zijn wel een beetje zenuwachtig want we moeten het wel goed mee spelen en paniek zaaien, het moet net echt lijken. Een uurtje daarvoor kwam een deel van het brandweerteam onze schuur onder de rook zetten en werden er twee meiden verstopt op de zolder. De boys, vergezelt door twee nichtjes, vinden het toch een beetje spannend. Ook al is het een oefening, de rook is echt en Timo is toch even bang dat zijn mountainbike het er niet goed vanaf brengt. En Senna, de hond, is nog binnen. Maar aan alles is gedacht. De oefening kan beginnen.

Brandweeroefening

Stoere brandweermannen

De slangen worden uitgerold en klaar gelegd voor gebruik. Sebas vraagt nog of ze wel weten dat het disco rook is? Ook al is het een oefening, het ziet er heel professioneel uit. Maskers op en daar gaan ze! Ze ontdekken al snel dat de brand is ontstaan in de wc, iemand heeft stiekem en sigaretje gerookt. “Ha mam, we roken niet eens!”

Dan komen ze met een slachtoffer naar buiten. Ik had gezegd dat het kampeergasten konden zijn van de naburige camperplaats, maar het blijkt mijn dochter te zijn… Geen idee dat ik een dochter had, en dan rookt ze ook nog stiekem! Dat is voorlopig huisarrest. “Nou”, zegt Timo “ik wil wel een zus hoor!” De boys weten meteen dat roken heel gevaarlijk is… Hebben dat stukje voorlichting ook maar weer gehad.

Timo kijkt zijn ogen uit, al die brandweermannen die op je erf rennen, slangen die uitgerold worden, speciale maskers op. Sebas heeft na een kwartiertje zijn aandacht verlegt en speelt gewoon vrolijk met zijn nichtje op de zandbult. Ik hoor ze zeggen, “we mogen wel lekker lang opblijven als ome Ronald moet oefenen”.

En dan krijgen we het sein Brandmeester. Gelukkig is iedereen gered, Senna ligt gewoon nog op haar kleed en de fiets is nog helemaal in tact. We zien nog wat resten rook onder de dakpannen vandaan komen. De maskers gaan af en flesjes water worden gulzig leeg gedronken. Oefening of niet, de brandweermannen hebben hard gewerkt en alles is goed gegaan. We mogen trots zijn op onze vrijwillige brandweer!!

Jongens blij

Als klap op de vuurpijl mogen de boys nog een ritje maken in de brandweerwagen, ontdekken ze waar het knopje voor de sirene zit en kunnen ze nog even vragen waar alles voor dient. Dat is toch wel het hoogtepunt van de avond. Als er een brandweerman aan Sebas vraagt of hij nu ook brandweerman wil worden antwoord hij: “nee joh, ik word al boer, en ninja!”

Veel te laat en met lijfjes vol adrenaline liggen ze in bed, ik maak nog even snel een collage met foto’s om morgen te laten zien op school! Dat wordt een stoer verhaal!

 

Is jouw zoon helemaal gek van brandweermannen? Dan is deze kinderkamer echt wat voor hem! >>

Een leuk jongensuitje >>

Brandweer oefening

Brandweermannen oefening

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑