Superzintuigen

5 augustus 2014

In de tentoonstelling Superzintuigen van Naturalis zie, hoor, voel, proef en ruik je dat het een lieve lust is. Sommige dieren zien kleuren, horen geluiden of ruiken geuren waar wij ons amper iets bij voor kunnen stellen. Kom te weten welke frequenties je kan horen en of je verschillende geuren kan herkennen. Bekijk je smaakpapillen en ontdek welke plekjes op je lichaam gevoeliger zijn dan andere.

Stel je zintuigen op de proef

Test hoe goed jij het er vanaf brengt met hulp van UV-licht als bijtje op zoek naar nectar. Probeer net als een vleermuis zoveel mogelijk nachtvlinders te verorberen met behulp van echolocatie. Of ga als slang op rattenjacht met behulp van infrarode warmtegolven. Of wil je liever testen of jij even goed bent in het speuren vermiste persoon als politiehond Thor? Ga in Superzintuigen aan de slag met ruim 40 activiteiten, met veel multimedia, talloze opgezette dieren en enkele levende exemplaren.

superzintuigen, kindermuseum, museum leuk voor kinderen, naturalist

Foto: Koen Broos

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...