Opeens geen kleine jongen meer …

14 juli 2020

Weg kleine jongen. En welkom tiener. Ik merk dat ik daar op een of andere manier nog helemaal niet op voorbereid ben. Voor mijn gevoel lag hij gisteren nog in armen. Moesten we hem inbakeren om hem in slaap te krijgen. Nu moet ik ‘s morgens aan hem rammelen om hem uit bed te krijgen. 

Tiener gedrag

Zit ik nog standaard met de drie rrr(en) in mijn hoofd die de babytijd met zich mee bracht, want daar had hij zoveel baat bij. En nu is hij 9,5. Boeit die rust en regelmaat eigenlijk helemaal niet meer. Want dat regelt hij zelf wel. Maar dat lieve schattige jongetje begint opeens te veranderen in een opstandige puber. En ik Google me suf op tiener, tiener gedrag en pubers, want ik vraag me af of dit wel al kan zo vroeg. Bedoel 9,5! Dit kan toch niet! Nu al!?

Boekentip:

Grote mond

Hij moet toch zeker tot zijn 16e lief en schattig blijven! Dacht ik dan.

Regelmatig krijgen we nu een tegen woord, een ‘grote’ mond. Gooit hij met de deur als hij het niet met ons eens is. Sta ik in de drogist te zoeken naar zijn eerste deodorant. Want ja ook dat hoort er blijkbaar bij. Gaat hij alleen met papa op visvakantie en begint hij zelf lijnen te knopen e.d. (Oh maar veters strikken blijft een dingetje ;))…

Maar ondanks dat ik totaal nog niet klaar ben voor al die puberstreken en gedragingen zal ik er toch aan moeten geloven. Dus denk dat het vooral tijd is om heel veel tips te vragen en te krijgen, mij in te lezen en vooral om het maar te laten gebeuren! Tegenhouden kunnen we het niet.

Maar ja al die clichés die ze je vertellen als je net moeder wordt, die zijn allemaal waar. Geniet! Want ze zijn zo groot!

tiener gedrag, tieners, pubergedrag

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

schermtijd telefoon gebruik eerst mobieltje kind

Zo houd je de schermtijd van je kind beter onder controle

Komt jouw kind op een leeftijd dat het hebben van een eigen mobiele telefoon normaal wordt? Als ouder kan dit...
afscheidscadeau voor de juf, juffencadeau, afscheidscadeau juf, juffenkaarten

Een afscheidscadeau voor de juf

Bijna is het weer zover…. De zomervakantie!! De wekker en ik zijn niet echt goede vrienden, om over Xavi en...
peuterpuberteit, handboek omgaan met peuters, ik ben twee en ik zeg nee

Het speciale ‘peuter woordenboek’

Ken je dat, dat als je bepaalde woorden gebruikt of überhaupt iets vraagt aan je peuter dat je gelijk als antwoord...