hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs tips bij financiele problemen, gezin in finaciele problemen, schulden

Published on januari 30th, 2019 | by de redactie

0

Wij hebben het financieel erg zwaar op dit moment!

Ik heb ervoor gekozen om mijn blog over onze financiële problemen anoniem te schrijven, omdat dit een stukje is wat mijn man en ik zelf nog moeten verwerken. Ik merk dat ik hierin verder ben dan mijn man en dat wil ik graag respecteren. Vandaar dat ik even anoniem blijf.

Ik merk dat wanneer ik er wel open over ben er toch vaker herkenning is dan ik dacht. Ook merk ik dat er bepaalde deuren geopend worden als je eerlijk bent over je financiële situatie, wat verlichting kan geven.

Lees ook: handige bespaartips >>

Door omstandigheden financieel erg zwaar gekregen

Door bepaalde omstandigheden hebben wij het financieel erg zwaar gekregen. We zijn 1 inkomsten verloren en daardoor moeten wij elke maand aan het spaargeld snoepen. En ja, dit raakt natuurlijk ook een keer op.

TIPS bij financiële problemen

Doordat ik het er erg moeilijk kreeg dat de spaarrekening steeds verder daalde, ben ik op FB gaan zoeken naar minimagroepen. Hier mocht ik lid van worden, mits ik al onze financiën wilde tonen. Het ging om een plaatselijke minimastichting, dus zij hebben het recht om hiernaar te vragen. Ik heb dit gedaan en ik mocht gaan reageren. Mensen uit dezelfde plaats zetten er spullen op en minima ’s mogen reageren op wat zij graag zouden willen hebben. De gever kiest uiteindelijk zelf iemand uit. Eigenlijk een weggeefhoek voor de minima’s.

Nog een tip: doe mee aan win acties >>

Ook kwam er een keer een oproep voorbij om brood op te halen. Hier reageerde ik op. Deze mevrouw vroeg aan mijn man of wij het financieel zwaar hebben, omdat wij op brood reageerden. Hij vertelde onze situatie en deze mevrouw nam hem mee naar haar achtertuin. Daar stonden allemaal THT producten en mijn man mocht er e.e.a. van meenemen. Erg aardig. En wat erbij kwam: hij mag nu elke week wat komen ophalen. Wat we krijgen, hangt af van wat de winkel over heeft. Op deze manier helpt deze mevrouw meerdere gezinnen die in nood zitten.

Deze kleine dingen hebben grote invloed

Het zijn kleine dingetjes die je uiteindelijk heel erg helpen. En ik wil de mama’s en papa’s die het zwaar hebben dan ook echt de tip geven om een klein beetje openkaart te spelen. Dit heeft ons al heel erg geholpen.

Laatst had ik met iemand een gesprek, ik vertelde onze situatie en zij bleek 4 entreekaarten voor een dierentuin te hebben. We betaalden alleen €7.50 voor het parkeren, namen eigen eten en drinken en mee en zo hadden wij een fantastisch uitje! Zo zie je dat je soms wel eerlijk moet zijn als iemand oprecht vraagt hoe je je voelt en hoe het met je gaat….

Schuldig

Ja, ik voel me weleens schuldig. En ik doe er alles aan dat mijn kinderen er niets van merken. Als ze geld vragen voor het potje wat op school staat, voor het goede doel, en mijn kinderen zijn enthousiast, vind ik dat moeilijk. Die 50 cent kunnen wij zelf zo hard gebruiken…. Toch geef ik het dan wel mee.  Qua kleding probeer ik ze altijd hip en modern te kleden. Eigenlijk gaan de kids altijd eerst (en ik weet dat dat niet altijd goed is, maar het gebeurd in de praktijk wel zo)

En ik blijf dromen, dat ik ooit weer kan en mag werken… En dat we kunnen leven met een normaal inkomen. Dat we zelf leuke uitstapjes kunnen maken of naar de supermarkt kunnen zonder erover na te denken wat er in die winkelwagen gaat…..

Heb jij het financieel ook moeilijk op dit moment? Ik hoop dat deze tips bij financiële problemen je een beetje kunnen helpen. 

MID SEASON SALE >>

Lees ook: waar doen ze het toch van? >>

Tumble n Dry korting, Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermodeblog

-financiële problemen
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen winter 2019-2020, hippe jongenskleding, winterkleding jongens, feestkleding jongens, kerstkleding jongen, kinderkleding korting, skurk korting, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online shoesme jongensschoenen
  Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding Ad Square
  de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • jut en juul kinderkamer accessoires Ad Square
  hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting
  muurstickers kinderkamer jongenstassen