Leuke tips voor Pasen met kinderen

10 april 2019

De leukste tips voor Pasen met kinderen gespot bij de leukste shops online. Knutsel ideetjes, DIY, vrolijke slingers, paaskleding … alles voor een vrolijk Paasfeest. Gezellig samen met familie brunchen, paaseieren verstoppen en zoeken, eieren verven, paasmandjes knutselen, paastakken versieren … het voorjaar kan beginnen!

Bekijk ook knutselen voor Pasen >>

Pasen met kinderen

Pasen 2018, pasen met kinderen

De kinderen vinden het een feest om voor Pasen het huis te versieren en ze willen maar al te graag meehelpen. Met de wikkeltapes van oa de HEMA versieren wij de eieren, linten, paastakken en van vilt maken we een paar mooie slingers. Paaseieren schilderen, eierwarmersmaken, decoreren, leuke tips en ideetjes vind je ook op Pinterest.

paaskleding jongens, quapi jongens collectie

De kleding van Quapi is perfect voor de Paasdagen

Op je Paasbest + winactie

Met Pasen gaan de jongens hier ‘op netjes’. Niet overdreven chique ofzo, maar een leuke polo vind ik toch iets gekleder op zo’n feestelijke dag. De kleding van Quapi is perfect tijdens deze feestdagen. Waarom? Omdat het van goede kwaliteit is, goed betaalbaar is en er nog eens leuk uit ziet.

Ben jij ook fan van het merk Quapi? Doe dan mee met onze kinderkleding winactie en wie weet loopt jouw zoon er hip en comfy bij tijdens de paasdagen.

Lees meer kindermodeblogs op Boyslabel

ster

uittips met pasen

UIT TIPS voor PASEN

  • Vier Pasen in ARTIS. Geniet van een paasontbijt met uitzicht op netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. Maak daarna een wandeling langs de bloeiende bollen in het park. Of ga mee met de paaseditie van de rondleiding Paren en Baren en ontdek welke soorten dieren en planten eieren leggen.

  • Paaseieren zoeken in het Land van Jan Klaassen. De Paashaas komt ook op bezoek. Ga met hem op de foto, laat je sminken of ga lekker spelen in de speeltuin.

  • Vier Pasen in Burgers ZooBen je op zoek naar een origineel idee op Tweede Paasdag ? Wat denk je van een smakelijke en gevarieerde brunch in de dierentuin? Om daarna met een goed gevulde buik op pad te gaan in Burgers’ Zoo! Neushoorns spotten op de Oost-Afrikaanse savanne, of plotseling oog in oog staan met een schitterende kroonduif in de Bush: wie gaat er mee op expeditie?
  • Volg de paasroute door het Zuiderzeemuseum: Van zaterdag 20 april tot en met maandag 22 april is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum, voor groot en klein! Ontdek wat Pasen betekent en waar dit feest vandaan komt. Volg de paasroute langs alle leuke plekjes in het museum, waar je allerlei opdrachten kunt doen. Paasvoorwerpen zoeken in de feestwinkel bijvoorbeeld, meehelpen met de voorjaarsschoonmaak en meedoen met de paasspelen. Na je avontuurlijke tocht ontvang je ook nog eens een verrassing. Ook leuk: in het knutselatelier kunnen kinderen een leuke paascreatie maken.

Ga lekker naar buiten tijdens de Pasen

  • Speur en vaar door het Amsterdamse Bos: Ga lekker naar buiten en vier Pasen in het Amsterdamse Bos. Vaar mee met de boswachter in een open boot en beleef het Amsterdamse Bos vanaf het water. De boswachter weet je van alles te vertellen over wat je ziet. Of doe mee met de lentespeurtocht. Voor jonge kinderen is er het lente-Boskabouterpad. Op tweede paasdag kun je ook mee met de ‘wilde chef’ en wilde plantjes verzamelen om de lekkerste pesto’s te maken! Voor het varen en de ‘wilde chef’ is het belangrijk om je op tijd aan te melden bij de Boswinkel.

  • Bezoek een ridderspektakel: Stap tijdens Pasen terug in de middeleeuwen bij het Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcen. Van 20 tot en met 22 april zie je bij het sprookjesachtige kasteel zwaardvechten, boogschieten, riddersteekspellen en nagespeelde veldslagen. Niet schrikken als opeens een kanon afgaat! Loop ook door de kampementen van de ridders en hun gevolg en sta even stil om de ambachtslieden aan het werk te zien. De nagespeelde veldslagen zijn dit jaar gebaseerd op de verwoesting van een klooster dat ooit aan de Maas lag, tussen Arcen en Lomm.

  • Probeer een gloednieuwe attractie uit: Het Forteiland Pampus wordt tijdens Pasen even een paaseiland. Je kunt eieren zoeken, speurtochten maken, rondleidingen volgen en de vernieuwde foto-expositie bezoeken. Met speciale Pampus-sleutels kunnen kinderen games in het fort activeren en spelen. Extra speciaal is de nieuwe belevingsroute, met als hoogtepunt een gloednieuwe attractie: ‘Het geheime wapen van Amsterdam’. Daarvoor stap je in een luchtballon en ‘vlieg’ je boven het eiland. In het paasweekend kun je vanaf 20 april deze attractie voor het eerst meemaken! En je maakt ook nog eens kans op een echte ballonvaart voor twee personen.

  • Kijk op Boyslabel voor nog meer leuke uittips voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Hoe leuk is het om voor Pasen de tafel gezellig te dekken om met de hele familie te genieten van een heerlijke brunch. Voor de kinderen is het extra feest wanneer je de tafel in stijl aankleedt met mandjes met gekleurde eieren, leuke bordjes, limonade met een rietje en natuurlijk een taart.  Welke taart je hiervoor kiest is natuurlijk waar jouw voorkeur naar uitgaat, maar versier hem met deze leuke oren en snorharen en je hebt in een handomdraai een echte paashaas taart! Ga naar het paastaart recept >>

pasen met kinderen

Heb jij nog meer leuke tips voor Pasen met kinderen? Mail je inspiratie naar info@boyslabel.com

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
knutselen voor pasen, pasen knutsel tips

10x Knutselen voor pasen

Knutselen voor Pasen, doe jij het samen met je kind? Of ben jij een moeder die snel wat leuke decoraties koopt...
image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...