Hoe en waarmee mijn jongens spelen

9 april 2019

Batman, Transformers, Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, dino’s, een bal, Hotwheels, Planes, een Nerfgun of een ziekenauto. Toys for boys moeten stoer zijn, snel en het liefst ook groot! (Super)Helden zoals Spiderman, de politie of de brandweer doen het altijd goed. Jongens spelen dat ze heel hoog kunnen klimmen, een vuurtje blussen, dat ze vliegen of boeven aan het vangen zijn en sinds kort is daar het spioneren bijgekomen. Dit alles (behalve het spioneren natuurlijk) het liefst met heel veel geluid en geweld!

Bekijk ook al dit gave buitenspeelgoed >>

Jongens en spelen

Ik snap hier als meisje niet zo heel veel van en kijk soms vol bewondering of afschuw naar wat ze allemaal doen. “Mama, wil je meedoen met de auto’s? Dan ben jij de rode en dan moet je hier door en daar omheen.” Binnen 10 tellen ben ik, met mijn stoere rode bak, aangereden door een Hummer. Wat is daar nou lollig aan? Maar goed, ik ben een meisje en wat weet ik nou van jongens speelgoed?

toys for boys

Toys for boys

Ik speelde met My Little Pony’s, had een roze Porsche met open dak, van mijn eigen centjes gekocht en een My Precious Places set met een schaatsbaan, dierenwinkel en heel veel schattige poppetjes en diertjes. Met een magnetische sleutel kon ik de poppetjes voortbewegen en ik werd er zooo ZEN van! Totdat mijn broertje mijn kamer binnenkwam natuurlijk…

toys for boysNou, als mijn jongens spelen is ZEN ver te zoeken! Ravi en Bodhi zijn gek op auto’s en wanneer ze iets kleins mogen uitzoeken komen ze vaak met een auto, trekker, motor of vliegtuig thuis. De automand is vol, dus af en toe moet er dan een wielloos autootje het veld ruimen! Hoppa, in de ton ermee! Ravi heeft een autokleed op zijn kamer en er zijn avonden dat Ravi, Bodhi, papa en mama 5 rondjes om de vulkaan, het meer en de woestijn moeten rijden. Ik krijg er zulke zere knieën van! Maar ik ben wel erg goed geworden in de verschillende ‘vroem en broem’ geluiden moet ik zeggen 😉

Samenspelen

Ravi heeft heel veel behoefte aan iemand die met hem meespeelt en Bodhi speelt graag zelf. Playmobil, de Hulk en Spiderman zijn favoriet. Samen kleuren, verven en kleien is een must, dat doen ze beide niet graag alleen. Gelukkig maar, want ik geniet hier zelf ook enorm van. Ik stimuleer Ravi om zelf een kasteel te bouwen met Duplo, een motor met Knex of een boot met Lego, maar vaak heeft hij geen geduld om dit af te maken en rijdt hij al snel weer rond met een autootje. Ook prima, als ik maar niet altijd mee hoef te doen en hij leert dat alleen spelen ook een optie is. Gelukkig heeft hij een broertje en vriendjes die graag meespelen. Maar zodra tegen het einde van de middag de moeheid toeslaat gaat spelen vaak over in ruziemaken, duwen, trekken, afpakken en uiteindelijk in huilen. Dan is de tv dé oplossing #loedermoeder!

toys for boys

Buitenspelen

Buiten gaan ze helemaal los. Alles wordt bij de eerste de beste zonnestraal uit de schuur of uit de verschillende bakken getrokken en overal wordt maar 5 minuten mee gespeeld. Hierna springt de één op de schommel, de ander wil ook, de één trekt de ander van de schommel: huilen. Dan wil er één op de skelter, onze tuin is te klein om er met een skelter doorheen te crossen, dus de narcissen hebben het zwaar. Dan wil de ander ook op de skelter, weer ruzie. “Lieverds, luister even; we hebben zoooo veel speelgoed, hoe kan het nou dat jullie altijd tegelijk met hetzelfde willen spelen?” Antwoord is steevast “Daarom!” OK, fijn, wat nu? Time out voor de schommel en de skelter. Wat kunnen we nu doen zie ik Ravi denken. Oh, ik heb nog een basketbal! Stuiter, stuiter, op het dak! “Mamaaaaah, de bal ligt op het dak!”

Ondertussen vindt Bodhi een plantenspuit, hij loopt stiekem naar de keuken, klimt op het krukje, vult de spuit. Al knoeiend en soppend verlaat hij de keuken via de bijkeuken en eenmaal buiten is de spuit na 5 keer spuiten alweer leeg. Ik kom de keuken binnen, glij bijna uit over een plas water op de vloer… Adem in, adem uit. Denk aan de cursus Mindful opvoeden! En weer verder, naar boven om de bal van het dak te halen. Om vervolgens, als ik boven ben, mijn kinderen beneden weer ruzie te zien maken om de plantenspuit.

Herkenbaar?

Ik hoop zo dat jullie ja zeggen! Maar ik moet eerlijk zeggen dat het gelukkig ook vaak anders is. Er zijn heel veel momenten dat ze samen wel leuk en lief spelen en ik even rust heb. Dat zijn de momenten dat ik even een fotootje maak voor op Instagram, om te laten zien dat mijn kindjes zo lief aan het spelen zijn 😉 Waarheid is dat ik zo’n 5 min. later alweer in de benen ben om ranja in te schenken, de narcissen rechtop te zetten, water bij te vullen of om toch nog even met ze mee te spelen.

jongensspeelgoed, jongens en spelen, broertjes, speelgoed

Op ons Instagram kanaal kom je meer van dit soort leuke foto’s van boys en hun toys for boys tegen!

Spelen kinderen wild genoeg? >>

BewarenBewaren

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...
Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...