Dagje uit met jongens: Trekkertrek

22 juni 2017

Ronkende motoren, rook pluimen, scheurende tractoren en decibellen die ver boven het limiet gaan. Dè ingrediënten voor een dagje uit met jongens: Trekkertrek. Er staan talloze tractoren opgesteld, mooi gepoetst, ingedeeld in hun klasse. Klaar voor de strijd. Wie komt er het verste? Wie komt er over de finish? En wie heeft een full pull?

Trekkertrek

Het is prachtig weer en we horen vanaf ons erf de motoren al brullen. Snel ontbijten en gaan! Er is voor de kinderen ook een stormbaan, dubbel pret. Het blijkt soms lastig kiezen voor ze: gaan we op de stormbaan? Of gaan we bij de tractoren kijken? Of zullen we toch zelf een stuk rijden? Op dat baantje waar ze zelf mogen rijden gaat het ze niet echt hard genoeg. En er komt ook geen rook uit dus dan begrijp je dat ze daar snel klaar zijn. Als de specials komen staan ze met de handen aan de oren op het hek: dit willen ze iet missen. Ze staan met open mond te kijken naar het trekkergeweld dat voorbij komt. Het zandhappen nemen ze voor lief!

“Whooow mam, dit is vet gaaf!!”

Als we langs de tractoren lopen, komen we onze vrienden van de brandweer tegen. Ze staan er met een rookmeldkamer (een kamer die zich vult met rook) waar we in mogen. De brandweerman legt uit wat je moet doen als je rookmelder afgaat. Sebas is voor de brandweerman wat kan zeggen, de kamer al uit. Die slimme jongen had goed gekeken waar de uitgang was en dacht: ‘wegwezen hier’. Ze mogen ook nog even met de slang wat brandjes blussen (met echt water maar natuurlijk een nep vuurtje :-P). Als dit geen echte jongensdag is, weet ik het ook niet meer!

Als we weer thuis zijn horen we de tractoren nog brullen en de boys willen er eigenlijk nog wel een keer heen. Nou, ik vind het wel mooi geweest dus gaan ze maar alleen met papa! Ik ga wel even lekker in de tuin een boekje lezen (met oordoppen in) en regel wat lekkers voor als ze terug zijn.

Stoere jongensverhalen

Met nog stoerdere verhalen komen ze thuis, nog grotere tractoren, nog gavere specials. En de brandweer ging zelfs een auto open knippen om iemand te redden… En het ‘slachtoffer’ was niemand minder dan hun eigen nichtje. Spanning en sensatie daar bij de Trekker-trek (en dat had ik als jongensmama stiekem toch best nog een keer willen zien).

Lees ook: Een mama kan niet ziek zijn >>

Lees meer: blogs van jongensmama’s >>

Blog: Mijn zoon is geen stoere jongen >>

Dagje uit met jongens trekkertrek

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...