Twee-eiige tweeling zijn, hoe bijzonder!

13 januari 2021

Tijn en Mees hoe vinden jullie het om twee-eiige tweeling te zijn?, vroeg ik onze mannetjes vanochtend. In koor zeiden ze: “LEUK!” Tijn gaf hier nog een aanvulling op: “Ik vind het zo leuk dat we vaak tegelijk hetzelfde plannetje bedenken”. Mees was het hier roerend mee eens en vulde aan: “We zijn ook nooit alleen.” tweeling jongens

Twee-eiige tweeling jongens

Tijn en Mees zijn een twee-eiige tweeling. Al voordat ze werden geboren, voelden Tijn en Mees heel verschillend. Tijn lag in stuit en Mees lag met zijn hoofdje naar beneden. Mees was de rustige van het stel, terwijl Tijn heerlijk aan het voetballen was met mijn ribben en maag. En zo is het nog steeds. Mees is de rustige van het stel (al kan hij ook aardig lawaaierig zijn 😉 ), Tijn neemt altijd een flinke herrie met zich mee als hij binnenkomt en is wat licht onvlambaarder. Hij had al een zware stem vanaf het moment dat hij begon te praten en Mees klonk heel zacht en teder.

Een Ying Yang tweeling

Zo kan ik nog veel meer verschillen benoemen. Deze verschillen zijn tevens ook aanvullingen op elkaar. De een leert van de ander en andersom. Er zijn er ook veel overeenkomsten te zien bij onze tweelingjongens. Zo zijn ze beide blond, gevoelig, knuffelig en altijd in voor een stoeipartij. Houden ze allebei van hutten bouwen, grapjes maken, takken slepen, spelletjes spelen en ga zo maar door. Maar of dit tweeling gerelateerd is… Ik denk het niet.

Twee-eiige tweeling jongens, tweeling

Ze vinden elkaar steeds beter

Mees is de rustige van het stel en kan hierdoor ook heel behendig zijn leermomenten doorleven. Tijn voelt veel meer frustratie en heeft last van faalangst. Hierdoor konden ze elkaar ook een tijd niet altijd vinden. Mees hield niet van de drukte (lees driftbuien). Tijn die kon het op zijn beurt niet altijd vinden bij Mees omdat hij het moeilijk vond om te zien dat Mees dingen al kon die hij nog niet kon. Dit was echt lastig om te zien als ouder. Je wil je kindjes laten voelen dat ze oké zijn zoals ze zijn. Dit zeggen we ook keer op keer. Op school spelen ze veel samen, maar vinden ze ook hun eigen weg. Ze hebben dezelfde vriendjes en merken ook echt dat ze steun aan elkaar kunnen hebben op voor hun moeilijke momenten. Dit heeft er denk ik zeker voor gezorgd dat ze elkaar weer meer en meer vinden.

Twee-eiige tweeling jongens, tweeling

Een half woord is vaak al genoeg

Hoewel ze dit altijd al wel gehad hebben, is dit de laatste tijd alleen maar meer geworden. Soms zeggen ze tegelijk hetzelfde, lopen ze tegelijk naar de kast om hetzelfde te pakken of kijken ze elkaar aan en weten wat ze willen. Ik blijf dit iets heel bijzonders vinden. Ivo en ik hebben er bewust voor gekozen om Tijn en Mees niet hetzelfde te kleden. Dit houdt in dat ze vaak wel dezelfde jeans dragen met daarop een trui, t-shirt of blouse met een net iets ander printje, die wel op elkaar lijken.

Laatst kwamen ze onder de douche vandaan en droegen hetzelfde setje ondergoed en vroegen ze zich af waarom ze niet ook dezelfde kleding droegen…“We zijn toch tweeling!” Dus ik vroeg, willen jullie graag hetzelfde aan dan? JA! Dat wordt dus shoppen. Niet veel later vroegen ze: “Mogen we ook weer bij elkaar slapen?” Ja natuurlijk, als jullie dat graag willen. Ze hadden het plan al klaar. Ze wilden de bedden bij elkaar op de kamer en dan wilden ze de andere kamer als speelkamer gaan gebruiken. En zo geschiede…

Dit soort plannetjes maken me zo blij van binnen. Ze zijn zo verschillend, maar ze zijn tegelijk zo samen een!

twee-eiige tweeling jongens, tweeling, twee-eiige tweeling

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...
kinder bbq recepten, barbequeen met kinderen , big green egg, roostr, buitenkeuken

Kidsproof BBQ-en is een eitje met deze tips

Barbecueën is iets wat we heel graag en heel vaak doen en zeker niet alleen in de zomer! Gezellig met...