Uitstapje NEMO met mijn grote kleine liefde

19 februari 2014

Mijn 2 knullen schelen 1,5 jaar in leeftijd en vliegen elkaar om de haverklap in de haren, liggen in de houtgreep of nog erger…gaan elkaar met stokken te lijf. Het zijn 2 jonge honden maar dan wel een boxer en een terrier…dat ze uit één nest komen weet alleen ik 100% zeker;)

Als ik naar mezelf en mijn oudere zus kijk, waren we vroeger geloof ik ook water en vuur. Zei kreeg altijd nieuwe kleren, mocht alles het eerste doen, was veel slimmer dan ik en duwde mij naar voren als er iets geregeld moest worden. En ze kon ook op commando huilen als ze een ruzie dreigde te verliezen waardoor ik natuurlijk altijd de schuld kreeg.

Hoe verschillend kinderen ook zijn, je wil ze even veel aandacht geven. Maar het is ook erg fijn en goed om ze zo af en toe eens apart mee op pad te nemen. Ik kan me de uitjes met mijn moeder alleen nog heel goed voor de geest halen. Ik genoot het meest van de jaarlijkse uitstapjes naar het concertgebouw waar dan het studentenorkest speelde, want dat deed ze alleen met mij. Ook de winkeltripjes naar de stad waren bijzonder als ik met haar voor schoenen voor mij alleen op pad gingen. Als middelste kind voelde ik me sowieso af en toe tussen wal en schip vallen dus ik was erg blij met die momentjes en uitstapjes zonder grote zus of kleine broer. En in een gezin met meer kinderen is het voor elk kind fijn eens alleen alle aandacht te krijgen. Dus dat probeer ik mijn kinderen ook te geven.

NEMO

Deze studiedag plande ik een uitje naar Amsterdam, de stad waar mijn oudste geboren is. Met een bezoek aan Nemo en een ritje over het Java eiland waar we tot zijn 3 jaar hebben gewoond. Natuurlijk herinner ik me praktisch nog elke hoek van elke straat waar ik liep met mijn eerste bolle zwangere buik, maar mijn kleine knul van 7 kon zich alleen het huis nog herinneren en vaag de namen van de buurmeisjes.

Hij wist niet meer dat we op het dak van NEMO hebben gespeeld toen hij 3 was maar ik weet 100% zeker dat hij ons laatste bezoekje aan NEMO nooit zal vergeten! Na dik 4 uur proefjes, ontdekken,  spelen, verbazen en genieten wilde hij niet mee naar huis. En of we terugkomen mam? Tuurlijk!

Bij Science Center NEMO ontdekt jouw kind zijn wereld op een hele leuke en begrijpelijke manier. Vragen als “Wat proeft je neus?” , “Hoe bouw je het sterkst?” en “Wat ziet jouw brein?” worden verrassend beantwoord. Ze kunnen geweldige proefjes doen in een echt lab met jou of met hun vriendjes. Ze nemen een kijkje in de toekomst en leren hoe energie werkt. Doormiddel van het spektakel “kettingreactie” leren ze met een levende “Oorzaak” uit het publiek wat het “Gevolg” kan zijn. NEMO is een hele dag ontdekken en wij weten zeker dat ze net als die van ons niet naar huis willen. Dus je komt hier hoe dan ook terug! Bedankt NEMO voor deze geweldige dag.

uitstapje NEMO

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

TOP 10 Buitenzwembaden, leukste zwembaden nederland, bosbad

TOP 10 Buitenzwembaden in Nederland

Onlangs vroegen we jullie wat jullie favoriete top 10 buitenzwembaden in Nederland zijn. We kregen toen een hoop reacties en...
de leukste blotevoetenpaden van nederland, blotevoetenpad, blotevoetenpaden

10x De leukste blotevoetenpaden

Dit zijn de leukste blotevoetenpaden van Nederland. Wat? Nog nooit gehoord van een blotevoetenpad? Blotevoetenpaden zijn speciaal aangelegd om lekker door...
dagje uit in nederland, dagje uit met kinderen in nederland, 1000 dingen doen in nederland

1000x dagjes uit met kinderen in Nederland #coronaproof

“Wat gaan we doen vandaag?” is een veelgestelde vraag van mijn kinderen en helemaal nu we thuis zitten in deze...