Vakantie met kinderen

16 januari 2013

Op vakantie met kinderen. Wat gaan we dit jaar weer doen? Jongens willen tijdens de vakantie lekker actief bezig zijn, iets doen dat in lijn ligt met hun fantasie. Zijn jouw zoontjes gek van dinosauriërs? Ga dan een keer fossielen zoeken met ze bij Cap Gris Nez, een strand ten zuiden van Calais. Je kunt ze vertellen dat deze fossielen misschien nog wel ouder zijn dan de oudste dinosauriërs. Hier tref je namelijk sedimenten aan uit het Jura tijdperk – en Jura is de tijd van de dinosauriërs, hier komt de naam van de film Jurassic Park ook vandaan.

Meer vakantie en reistips met kinderen >>

Vakantie met kinderen

Iedere jongen vindt het leuk om bijzondere stenen te zoeken. En als er ook nog eens fossielen van miljoenen jaren oud tussen liggen is het natuurlijk helemaal te gek. Bij Cap Gris Nez vindt je bijvoorbeeld veel bivalven. Ten zuiden hiervan, bij Wimereux / Pointe aux Oies (ook aan de kust) treft je behalve bivalven ook fossielen aan van brachiopoden, gastropoden en soms wel vuistgrote ammonieten aan! Ook versteend hout en talloze tanden van uitgestorven vissen en reptielen liggen hier in het zand. Het is overal toegestaan om (zonder gereedschap) naar deze fossielen te zoeken en ze mee te nemen. Op andere plekken mag je ook in het zandsteen hakken om verder te zoeken.

Fijne familiehotels

De kliffen van deze kust zijn heel erg bijzonder en de stranden lijken soms onaards, met grote rotsblokken. Je kunt in de omgeving van Calais diverse leuke hotels boeken. Deze streek staat ook bekend om zijn gastronomie, dus na een lange dag aan het strand kun je er terecht in een van de vele kleine restaurantjes voor een stevige maaltijd. Wel eerst het zand en zout van je afspoelen en de collectie fossielen en stenen goed afborstelen. Als je een fossielengidsje meeneemt kan je deze in het hotel rustig determineren. De jongens zullen het fantastisch vinden!

Ook leuk: stedentrip met kinderen >>

Overnachten in de natuur >>

vakantie met kinderen

Heerlijke vakantie met kinderen in Frankrijk

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

huisdier-met-kinderen

Huisdier voor je kinderen; goed idee?

Een huisdier kopen voor je kind. Is het een goed idee, of juist helemaal niet? Uit diverse studies is gebleken...
mondo verde

Kids erop uit! – Familiepark Mondo Verde

Kun je niet kiezen tussen een uitje naar de dierentuin of een pretpark dan is familiepark Mondo Verde wellicht een...
scooby doo

Scooby Doo and Guess Who.. + Winactie

Cartoon network is dé plek voor al je favoriete tekenfilms en allerlei gratis spelletjes. Speel online spelletjes met personages van...