hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Reizen vakantie naar polen, vakantie naar polen met kinderen, kidsvakantie, vakantie tips

Published on juni 16th, 2020 | by Wiljo

0

Kies eens iets anders! Kies Polen! 

Lange tijd wist ik niet zeker of ik op vakantie kon met de Kleine Viking en zijn zusje. Corona leek roet in het eten te gaan gooien en niemand wist hoelang de grenzen dicht zouden blijven. En dat terwijl we er zó naar uitkeken. Lekker met zijn drietjes weg. Ik had maanden geleden al geboekt, ver voordat Corona in zicht kwam. Maar, zoals het er nu uit ziet, kunnen we toch lekker gaan!

1000x dagjes uit met kinderen >>

Vakantie naar Polen met de kinderen

3 Jaar geleden ben ik voor het eerst op vakantie naar Polen geweest, toen nog met mijn ex erbij en onze kinderen. Maar dit jaar gaan we met zijn drieën. Ik vind het best spannend, het is een eindje rijden en eigenlijk ben ik best een angsthaas op de Duitse snelweg. Ze rijden daar zoveel harder dan hier, en ondanks dat ik veel kilometers rij in Nederland, ik vind het toch een beetje eng. Ik heb heel lang geleden een keer een paniekaanval op een hoog aquaduct gehad in Frankrijk, ook op vakantie. Ik denk dat dit door de hoogte en de vermoeidheid kwam. Maar ik ben tot op heden daarom een beetje bang om in het buitenland te rijden.Maar goed, ik wil me niet laten tegenhouden door mijn angst, en daarom heb ik het gewoon gedaan! Ik ga terug naar de geweldige camping waar ik al eerder was, in Polen. We gaan naar het zuidwesten, niet zo gek ver over de grens met Duitsland. Prima aan te rijden en ik heb halverwege een overnachting in Duitsland geboekt in de buurt van Leipzich.

Camping Forteca polen

Polen heeft me verrast!

Polen heeft me 3 jaar geleden enorm verrast. Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje een vooroordeel had, ik dacht werkelijk dat ik in een ‘Oostblokland’ zou komen. Tja, dat het een Oostblokland is, is waar, maar het idee wat ik daarbij had, bleek zeker niet te kloppen. Want wat het leuk in Polen! En mooi! En niet-toeristisch! En die natuur! En de prachtige steden! En zeker een heel stuk goedkoper dan in Duitsland, Italië en Frankrijk.

Dus begin augustus tuffen de kinderen en ik in mijn autootje weer op vakantie naar Polen naar Camping Forteca, naar de Nederlandse eigenaar Mathijs met zijn Poolse vrouw Anna aan een idyllisch meertje waar je ook heerlijk kunt zwemmen. We hebben 2 weken een blokhut gehuurt aan het water. In de omgeving is veel moois, en vanuit de camping is het prachtige Krakau zelfs aan te rijden in zo’n 2,5 uur. Daar vlakbij ligt ook Auschwitz.

Dus als je dit jaar nog geen plannen hebt, en ook de drukte een beetje wil ontwijken, denk dan eens na over Polen. Zet je vooroordeel opzij, er zijn daar winkelcentra waar wij Nederlanders, niet tegenop kunnen! Inclusief indoorspeeltuin voor de kinderen zodat jij rustig je boodschappen kunt doen! Polen is ook goed aan te rijden, binnen een uur of 10 ben je er al. En ook niet onbelangrijk, Corona is daar veel minder dan in West Europa. Ook de natuur is schitterend en er zijn veel mooie bezienswaardigheden zoals kastelen. En wat dacht je van de zoekgeraakte Nazi-trein vol met goud en juwelen die nog steeds niet gevonden is! Ga jij hem vinden? Ik ga dit jaar weer een poging wagen in het nog grotendeels niet door toeristen overspoelde Polen!

Do zobaczenia wkrótce w Polsce! 

vakantie naar polen, vakantie naar polen met kinderen, kidsvakantie, vakantie tips

Klaar voor de zomer boys? Bekijk deze leuke jongenskleding setjes >>

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, nieuwe kinderkleding collecties, jongensmodeblog, jongensmode herfst winter 20202-2021, get the look boys, outfit of the day jongens, boys style, boysfavourites, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode winter 2020-2021, winterkleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderschoenen, stoere jongensschoenen, jongens schoenen, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, shoesme, shoesme kinderschoenen

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, najaarskleding jongens, lentekleding jongens, stoere jongenskleding, herfstkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, back to school, back to school musthaves, back to school shopping, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • LEUKE SHOPS

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!