boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Reizen

Published on augustus 22nd, 2017 | by Sylvia

0

VakantieSpelen

De tassen liggen klaar, de broodjes gesmeerd, laarzen aan en ingespoten tegen eventuele teken. Het is tijd voor de Vakantie Spelen! Een jaarlijkse speel week in het bos. Een groep enthousiaste mensen die een week lang de boys en vele andere kinderen vermaken. Van Sebas zijn klas gaan er een hele hoop en ook Timo gaat met een aantal vriendjes deze week beleven. Voor beide de eerste keer.

Als ouders kan je je opgeven als busbegeleider, dat leek me wel wat dus de eerste ochtend mocht ik mee met de bus. Voor ons een ritje van nog geen 10 minuten maar wel reuze spannend. Al die koppies, vol verwachting wat de week zal brengen. Iedereen druk in gesprek en er wordt volop gezongen. Toen we aankwamen stonden de begeleiders al met smart op ons en de andere bussen te wachten. En ook Twinkie was van de partij. Wat een warm welkom! Alle kids stormden naar hun groep. Ieder kind kreeg een pet voorzien van een naamsticker zodat iedereen meteen weet wie wie is. Ik liet ze met een gerust hart achter en na een kop koffie en wat uitleg werden de bus ouders weer netjes terug gebracht.

Moe, maar…

Aan het einde van de middag komt de bus weer terug en zien we vermoeide koppies achter de ramen, ze zingen niet meer, ze zijn gesloopt. Zelf Timo komt met een kop vol zwarte schmink de bus uit, ik weet niet wat ik zie! Hij houdt daar helemaal niet van maar nu is hij helemaal in zijn element met zijn nieuwe look.

Aan tafel buitelen ze over elkaars woorden, willen alles vertellen, alles gaat door elkaar en er is geen touw aan vast te knopen. Het enige wat we er van begrijpen is dat ze reuze lol gehad hebben. Super!!

Na het douchen en het rondje checken op teken liggen ze uitgeput in bed, opladen voor de dag van morgen. Want er staat nog een hoop op de planning. Bossoep, maken, pannenkoeken bakken, brood op stok, maar ook de zeep helling, spelletjes, het water paradijs en hutten bouwen.

De tweede dag is er ‘s middags een heuse Oudersafari, wat was dat leuk! Met twee gidsen door het bos, opzoek naar de kinderen. Van een afstandje kijken wat ze nu eigenlijk doen. We zien niet alleen hele blije kinderkoppies maar de gezichten van de begeleiders staan ook op stralen. Iedereen geniet, en af en toe een buitje mag de pret niet drukken. Nee joh, juist leuk in het bos, lekker in de modder!!

De Boys hebben een top week gehad en Sebas vraagt al of ik hem op kan geven voor volgend jaar! Alle lof voor de mensen van Stichting Vakantie Spelen!! Toppers!!!

 

Tags: , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑