VerzamelDingen

15 september 2017

Een week geleden opende het familieprogramma VerzamelDingen in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam; over verzamelen en bewaren. Waarom verzamelen mensen trappen, vliegenmeppers, of stukjes touw? Wanneer ben je een echte verzamelaar en hoe kun je dingen het best bewaren? En drie keer raden wie nou echt verzamelaars zijn: onze jongens! In VerzamelDingen ontdekken kinderen (6+) de verhalen achter verzamelingen. Ze leren verschillende materialen, technieken en fanatieke verzamelaars kennen.

FINDERS KEEPERS

In de tentoonstelling Finders Keepers is een extra speciale verzamelplaats. Families maken kennis met Viktor, Huub en Levi die hun eigen verzamelverhalen delen. Via een speurtocht met interactieve opdrachten stellen ze daarna hun eigen minicollecties samen. Zo ontdekken ze thema’s als ordenen, selecteren, presenteren en bewaren op verschillende niveaus. En na een bezoek aan de tentoonstelling kan jong en oud aan de slag op het maak-dek. Geïnspireerd door de verzameling papieren vliegtuigen van rasverzamelaar, filmmaker en antropoloog Harry Smith worden aan de lopende band vliegtuigen gemaakt die kunnen worden toegevoegd aan een snel groeiende verzameling.

Elke zondagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur is er een workshop die aansluit bij de tentoonstelling. Na een kort bezoek aan Finders Keepers gaan kinderen zelf aan de slag met een techniek, materiaal of voorwerp uit de tentoonstelling. Van straatjutten tot hoeden maken, of het maken van een echte schatkist om de mooiste vondsten in te bewaren.

HERFSTVAKANTIE

In de herfstvakantie worden bij Het Nieuwe Instituut razendsnelle vliegtuigjes gevouwen. Hoe krijg je een scherp puntje aan je vliegtuig en hoe vouw je het papier zo dat je vliegtuig het snelst gaat? Jong en oud kan aan de slag op het maakdek. Maak een groot, of juist heel klein exemplaar en ontdek wie het grootste, snelste of mooiste vliegtuig maakt.

Kijk hier voor meer informatie over VerzamelDingen>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...