boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on september 15th, 2017 | by Martine

0

VerzamelDingen

Een week geleden opende het familieprogramma VerzamelDingen in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam; over verzamelen en bewaren. Waarom verzamelen mensen trappen, vliegenmeppers, of stukjes touw? Wanneer ben je een echte verzamelaar en hoe kun je dingen het best bewaren? En drie keer raden wie nou echt verzamelaars zijn: onze jongens! In VerzamelDingen ontdekken kinderen (6+) de verhalen achter verzamelingen. Ze leren verschillende materialen, technieken en fanatieke verzamelaars kennen.

FINDERS KEEPERS

In de tentoonstelling Finders Keepers is een extra speciale verzamelplaats. Families maken kennis met Viktor, Huub en Levi die hun eigen verzamelverhalen delen. Via een speurtocht met interactieve opdrachten stellen ze daarna hun eigen minicollecties samen. Zo ontdekken ze thema’s als ordenen, selecteren, presenteren en bewaren op verschillende niveaus. En na een bezoek aan de tentoonstelling kan jong en oud aan de slag op het maak-dek. Geïnspireerd door de verzameling papieren vliegtuigen van rasverzamelaar, filmmaker en antropoloog Harry Smith worden aan de lopende band vliegtuigen gemaakt die kunnen worden toegevoegd aan een snel groeiende verzameling.

Elke zondagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur is er een workshop die aansluit bij de tentoonstelling. Na een kort bezoek aan Finders Keepers gaan kinderen zelf aan de slag met een techniek, materiaal of voorwerp uit de tentoonstelling. Van straatjutten tot hoeden maken, of het maken van een echte schatkist om de mooiste vondsten in te bewaren.

HERFSTVAKANTIE

In de herfstvakantie worden bij Het Nieuwe Instituut razendsnelle vliegtuigjes gevouwen. Hoe krijg je een scherp puntje aan je vliegtuig en hoe vouw je het papier zo dat je vliegtuig het snelst gaat? Jong en oud kan aan de slag op het maakdek. Maak een groot, of juist heel klein exemplaar en ontdek wie het grootste, snelste of mooiste vliegtuig maakt.

Kijk hier voor meer informatie over VerzamelDingen>>

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑