boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Ontwikkeling kind brugklas, voor het eerst naar de brugklas

Published on augustus 6th, 2020 | by de redactie

0

Voor het eerst naar de brugklas

Voor het eerst naar de brugklas, dat is een spannende periode voor je kind. En niet alleen voor je kind, voor jezelf ook. Het vertrouwde wereldje van de basisschool laten jullie (ja jullie, want ook jij als moeder of vader kent waarschijnlijk alle vriendjes, ouders en alle leraren al jarenlang) achter je. Dit komt niet meer terug. Het is tijd voor de volgende stap en het is tijd om je kind los te laten

Voor het eerst naar de brugklas

Om je kind goed voor te bereiden op zijn nieuwe school hebben ze op de meeste middelbare scholen proefmiddagen waar je kunt meelopen in echte lessen. Dit is om te kijken of de sfeer bevalt op deze school en om zo een goede indruk te krijgen. Wanneer de juiste school is uitgekozen (uiteraard ook na diverse bezoeken aan Open dagen van middelbare scholen) kun je je echt gaan voorbereiden op deze mijlpaal. De grote vakantie is bij uitstek een goede periode om te zorgen dat je kind thuis een rustige werkplek heeft, samen boeken kaften en schoolspullen aanschaffen.

Huiswerk

Hoe lang je kind voor het huiswerk nodig heeft zal per dag verschillen. Bovendien heeft het ene kind meer tijd nodig dan het andere. Maar na verloop van tijd valt redelijk in te schatten wat de gemiddelde huiswerktijd is. Een goede tip: klaar met huiswerk? Laat je kind dan opruimen en zijn tas inpakken voor de volgende dag.

Kennismaking op school

Als het goed is zal de mentor van de klas al kort na de start de ouders uitnodigen voor een eerste kennismaking. Vaak is dat met alle ouders van de klas, maar steeds meer al met een individueel startgesprek tussen mentor en ouders. Het is in ieder geval belangrijk deze te bezoeken. Daar krijg je te horen welke aanpak van het huiswerk de school aanbeveelt. Als ouder kun je hier ook aangeven wat de mentor over je kind zou moeten weten.

Heel veel succes wanneer je voor het eerst naar de brugklas gaat!

 

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑