Basisschool-stress

13 februari 2018

Nog een paar weken en dan is Boaz alweer 4 jaar. Dit betekent dus ook dat hij naar de basisschool mag! Naast dat er voor hem een hele nieuwe wereld open gaat is dit inmiddels voor mama ook het geval. Ter voorbereiding op de basisschool ging ik namelijk alvast wat rondkijken voor een leuke schooltas en een handige beker en lunchbox. Om me mentaal voor te bereiden ben ik ook gestart met de serie ‘Luizenmoeder’. En eerlijk gezegd geloof ik dat ik het inmiddels spannender vind dat Boaz naar de basisschool gaat dan hij zelf!

Is jouw kind al zindelijk? >>

Voorbereiding op de basisschool

Dat moeders het elkaar niet altijd gemakkelijk maken was mij inmiddels wel helder, zie hierover ook mijn blog “Lieve mama’s, hou op!”. De afgelopen jaren waren gewoon een goede voorbereiding voor het echte strijdtoneel; het schoolplein. Ik mag me opmaken voor de grote vraagstukken zoals; wie nodigen we wel/niet uit op het kinderfeestje, wie heeft de leukste traktatie? Wie gaat er met wie waar spelen en ga zo maar door. Om de stress nog enigszins te onderdrukken heb ik besloten om me nu maar eerst even op de praktische zaken te richten. En deze zijn nog leuk ook! Namelijk het uitzoeken van de nieuwe schoolspullen.

Bento box

In mijn zoektocht kwam ik een nieuw fenomeen tegen: kennen jullie Bento? Nou ik tot nu toe niet en wauw! Ik wist eerlijk gezegd even niet wat ik zag! Voor degenen die net als ik onbekend zijn in Bento-land: Bento is een gezonde maaltijd, mooi opgemaakt op een bord of in een bentobox. Deze box kenmerkt zich door de verschillende vakjes om voeding van elkaar te scheiden. Waar het dus om neer komt is dat er moeders zijn die de meest prachtige lunchboxen klaarmaken aan de hand van dit principe. Het idee hierachter is om kinderen (of moeilijke eters) door de aantrekkelijke presentatie te verleiden om in ieder geval het eten te proeven. In de hoop dat ze het natuurlijk zo lekker vinden dat ze er niet vanaf kunnen blijven! Ik ben heel benieuwd of er onder jullie ook Bento-moeders zijn en naar jullie creaties! (Tip: uiteindelijk heb ik ontzettend veel leuke schoolspullen gevonden bij De Gele Flamingo!)

Lees ook: gezonde tussendoortjes voor naar school >>

voorbereiding op de basisschool, bento box

Lees ook: de 52 weken school >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...
Ontwerp-zonder-titel

Wat zijn ideale kledingstukken voor de kerstdagen?

Tijdens de feestdagen is het leuk om je mooiste outfits te dragen. Ga voor glitter en glamour, of een andere...