boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on februari 23rd, 2017 | by Martine

0

Voorjaarsvakantie op GeoFort

Kom naar GeoFort, het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Tijdens de Voorjaarsvakantie op GeoFort zijn er een aantal extra activiteiten, waaronder:

GEOFORT

Ontwerp & print je eigen 3D ontwerp

Je gaat zelf met speciale 3D software aan de slag met een ontwerp. Tijdens de workshop krijg je een korte uitleg over 3D tekenen, vervolgens ga je aan de slag met je eigen ontwerp. Ben je klaar? Stuur dan het ontwerp naar de 3D printer en en neem je geprinte 3D object mee naar huis!

Proefjes doen in het GeoLab

In de voorjaarsvakantie is elke dinsdag het GeoLab geopend voor proefjes. Laat een vulkaan uitbarsten, ontdek waar de rivieren lopen en boots zelf een zeespiegelstijging na. Houd jij de voeten droog of moet een dijk verstevigd worden?

Meer te beleven op GEOFORT

Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven op GeoFort. Ga buiten en binnen het experiment aan met oude maar ook moderne geo-technieken. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door kaartschaal en projecties in de Kazerne. Je gaat miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D globe te draaien en met Powers of Ten zoom je van het kleinste deel in je lichaam uit tot aan het verste plekje in het heelal.

In de zaal Eye in the Sky stap je in een vliegtuig vol met spionage-computers. Probeer marihuanaplantages en illegale bouwwerken, verstopt tussen het mais, te vinden door gebruik te maken van luchtfoto’s. Of zoek met de infraroodcamera naar kapotte wisselverwarmingen en illegale bouwwerken.

Ooit geprobeerd om de wereld plat te slaan? Veel kaartenmakers hebben net zo lang geprobeerd om de globe plat te krijgen, zodat de kaarten handig in een boekenkast pasten! Ga zelf aan de slag met een zogenaamde sinaasappelprojectie van de wereld. Knip de kaart uit, vouw het om een balletje en maak je eigen wereldbol! Vergelijk deze wereldbol met een platte kaart die Columbus gebruikte om naar Amerika te zeilen. Op de kaart van Columbus is Groenland vele malen groter dan India, terwijl in de werkelijkheid beide land bijna even groot zijn.

Ook kun je speuren, klauteren en spelen met water in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Speuren, beleven, experimenteren en spelen. Dat alles staat centraal op GeoFort, vorig jaar uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld!

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende activiteiten>>

geofort

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑