boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on juni 1st, 2017 | by Martine

0

Waterpret in het Zuiderzeemuseum

Tijdens het Pinksterweekend is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Naast een wandeling door de geschiedenis in het buitenmuseum, kan jong en oud zelf aan de slag in het doe-het-zelf-paviljoen. Ook kunnen kinderen zich verkleden in Oudhollandse dracht, een zeepje maken op het kindereiland of aan de slag in het knutselatelier met het maken van een klompbootje. Op zonnige dagen is er volop Waterpret in het Zuiderzeemuseum.

Waterpret in het Zuiderzeemuseum

Waterwerken bestaat uit echte eilanden in het water en een plein met een speeleiland! Tegenover de kalkovens, in het buitenmuseum, is een plein met picknicktafels en speeleiland ‘Schokland’. Kleintjes kunnen hier met hengels waterdieren ‘uit de zee’ vissen. De andere drie voormalige Zuiderzee-eilanden Urk, Wieringen en Pampus kun je met een roeibootje bereiken.

Tussen het plein en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Met verschillende ‘stroomprofielen’ regel je hier de beweging en stroming van het water. Zo kun je zelf de kracht van water voelen!

Beestenboel
Overal in het buitenmuseum vind je dieren. In de grachten zwemmen grote karpers en eenden. En in het gras lopen schapen en geiten die behoren tot oude veerassen. Ook woont museumkat Snoes in de mandenmakerij van het buitenmuseum. ’s Nachts vangt ze muizen en overdag zoekt ze de gezelligheid van de bezoekers op.

Touwslaan
Vroeger werden touwen gemaakt van materiaal dat van planten afkomstig is, zoals hennep. In het buitenmuseum kun je samen met de touwslager zelf een ouderwets springtouw maken. Kom het ook eens proberen.

Verkleedkist
Aan de stadsgracht staat een huis vol met Oudhollandse klederdracht: de verkleedkist. Trek de kleren van een Volendammer of Marker meisje of jongen maar eens aan. En vergeet de houten klompen niet! Wedden dat het je goed staat? En als je verkleed bent mag je het een tijdje aanhouden en verkleed en wel het buitenmuseum ontdekken.

Speurtochten

Je kunt in het buitenmuseum verschillende puzzeltochten maken, allemaal met een eigen thema. Zo kom je in heel veel huisjes en straatjes.

Kortom, een dagje uit met het hele gezin is zo gevuld!

Kijk hier voor meer info>>

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑