Wil je tienerzoon zich wat volwassener gaan kleden? Hierin is het goed om te investeren! 

17 januari 2023

Het kan moeilijk zijn voor ouders om je tienerzoon te helpen bij het ontwikkelen van zijn eigen stijl en het maken van goede kledingkeuzes. Je wil immers ook niet dat hij het huis uit gaat in super trendy kleren vol scheuren … Echter, er zijn een aantal kledingstukken waarin je kunt investeren om te helpen bij de overgang van een jonge jongen naar een volwassenere tiener. Wij lijsten enkele kledingstukken voor je op waarin er kan geïnvesteerd wordt als je tienerzoon een meer volwassen look wil. 

Een goed paar jeans

Een kwalitatieve jeans is een essentieel onderdeel van elke garderobe, en kan gedragen worden in zowel formele als informele setting. Investeer in een kwaliteitsmerk met een goede pasvorm en een neutrale kleur zoals donkerblauw of zwart, deze kunnen goed gecombineerd worden met andere kledingstukken.

Een blazer voor formele events

Een blazer kan een casual outfit snel formeler maken en geeft een professionele uitstraling. Kies voor een neutrale kleur zoals grijs of blauw, die gemakkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken. Als een blazer gecombineerd wordt met een t-shirt of een licht truitje, ziet deze er hip uit, maar met een overhemd is de combinatie meteen formeler. Een goed zittend overhemd is immers een ander essentieel onderdeel van een volwassen garderobe. Kies voor een overhemd in een neutrale kleur zoals wit of blauw, en zorg ervoor dat het een goede pasvorm heeft. Ideaal voor bijvoorbeeld een trouwfeest van een kennis. 

Nette schoenen

Schoenen kunnen een groot verschil maken voor de uitstraling van een outfit. Over dat trouwfeest gesproken: investeer in een paar nette schoenen zoals oxfords of loafers, die geschikt zijn voor formele gelegenheden. Zorg ervoor dat de schoenen goed onderhouden zijn en in een goede conditie zijn. Dagdagelijks kan je zoon gewoon zijn favoriete sneakers blijven dragen. 

Vergeet de accessoires niet

Accessoires zijn een goede manier om een outfit af te maken. Investeer in een paar goede riem, een horloge en een zakdoek. Deze kleine details kunnen een groot verschil maken voor de uitstraling van een outfit. Oh, en vergeet je de portefeuille niet? Je zoon is vast op een leeftijd gekomen waarbij hij niet meer wil rondlopen met een oude, versleten portefeuille. Kies voor een strakke dubbele pasjeshouder waarin hij zijn ID en bankkaarten kwijt kan, of een pasjeshouder met muntvak.

In samenvatting, een volwassen garderobe bestaat uit kwaliteitsvolle kledingstukken met een goede pasvorm. Investeer in een goede spijkerbroek, een nette blazer, nette schoenen, een goed zittend overhemd en accessoires. Deze kledingstukken zullen je tienerzoon helpen om zich volwassen te voelen. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Tumble n dry jongenskleding kinderkleding

Ontdek de ss23 collectie van Tumble ’n Dry

Met de lente en zomer weer in het vooruitzicht, gaan we met z’n allen het liefst zoveel mogelijk naar buiten...
jongens jassen

Coole zomerjassen voor de jongens

Maart roert zijn staart, een gezegde wat deze maand goed tot zijn recht komt met al die regenachtige en koude...
jongens jassen (1)

De vetste sneakers voor jongens

Als ik zo de meeste moeders om mij heen hoor, is iedereen al toe aan het voorjaar. Die zon schijnt...