Sportief zeilkamp in Friesland

11 juli 2019

Heb je sportieve kids thuis die graag actief bezig zijn? Dan is een zeilkamp een fantastische ervaring, maar pas wel op, want voor je het weet willen ze iedere vakantie naar dit toffe vakantiekamp bij zeilschool ’t Garijp in Friesland. Boris, Sebas en Thijs mochten een paar dagen komen ervaren hoe het is om naar een zeilkamp te gaan en lekker de hele dag bezig te zijn op en rond het water. zeilkamp friesland

Zeilkamp Friesland

Boris (7 jaar) kreeg meteen bij aankomst een reddingsvest aan (veiligheid boven alles). Na een uitgebreide kennismaking met de instructeurs mochten de kinderen zelf een Oppie uitzoeken waar ze deze dagen in gingen varen. Deze kleine zeilbootjes werden aan elkaar vastgemaakt door middel van een touw en al zwaaiend vaarden ze richting het Sneekermeer.

kindervakantiekamp, kinderzeilkampEen stoere Valk voor de grote boys

Sebas (12 jaar) en Thijs (15 jaar) mochten beiden na kennismaking in een stoere Valk stappen. Al voor het moment van instappen werd er uitleg gegeven over de boot, het losmaken, het sturen en over het (weg-) varen. Heel fijn, want ze hadden allebei ook geen ervaring met zeilen en vroegen zich al af of dat goed zou komen.

De hele dag op het water

Vanaf het moment dat ze wegvaren moet je ze als ouder ook loslaten. Stiekem zijn wij gaan kijken op het meer of we ze zagen varen. Gelukkig konden we de boot zien liggen waar ze heen vaarden. Hier vandaag kregen de kleintjes in de Oppies les.

De jongens in de Valk zijn de hele dag het meer op geweest. Omstebeurt mochten ze het zeil hijsen, aan het roer zitten, sturen en alles leren omtrent zeilen.

Tussen de middag hadden alle kids en de instructeurs pauze op een eiland in het meer, waar er tijd was om te lunchen en even te rusten, spelletjes te doen of vrij te spelen om daarna de rest van de middag weer op het water met het zeilen bezig te zijn.

’s Avonds met z’n allen lekker gegeten, want je krijgt natuurlijk wel enorme trek van zo’n dag hard werken 😉 Nog een lesje knopen steken en het logboek invullen (kun je thuis het nog eens nakijken en laten zien wat je gedaan en geleerd hebt).  De rest van het avondprogramma bestond uit leuke (water-)spellen samen doen. Gezellig samen zijn en veel plezier maken. That’s the spirit!

Top kindervakantiekamp

Lijkt dit jouw kids ook geweldig om een paar dagen of een hele week te leren zeilen, waterskiën, wake boarden, kitesurfen of andere watersporten te leren en de lol van een zomerkamp te ervaren? Dan is een van deze stoere zomerkampen bij Zeilschool ’t Garijp een absolute aanrader. Het enthousiast team van jonge instructeurs zijn ervaren, erg leuk en zeer geduldig met de kinderen. Zij stellen de kinderen op hun gemak en luisteren naar ze. Daarnaast leren ze heel veel in deze periode (je zult versteld staan) en ze zorgen dat alle kinderen vooral heel veel plezier hebben.

Boris wil heel graag nog een keer terugkomen voor het Schippers van Kameleonkamp en Thijs en Sebas gaan dan beslist voor de Board Camp.

‘T Garijp zeilkamp Friesland

Dank je wel iedereen bij Watersportcentrum t Garijp voor jullie gastvrijheid, enthousiasme en enorme berg aan zeil- en watersportervaring. De jongens hebben het fantastisch gehad en komen graag nog een keer terug!

zeilkamp, vakantiekamp, garijp friesland, zeilkamp friesland

Gezellig zeilkamp in Friesland

kindervakantiekamp, kinderzeilkamp

zeilkamp, zeilschool t garijp, vakantiekamp

zeilles voor kinderen, zeilkamp

Bekijk ook stoere zwemshorts voor jongens >>

Lekker buitenspelen >>

GRATIS kinder uittips >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...