Ad SquareAd Square


Reizen zeilkamp, vakantiekamp, garijp friesland

Published on augustus 28th, 2017 | by Colinda

0

Sportief vakantiekamp in Friesland

Heb je sportieve kids thuis die graag actief bezig zijn? Dan is een zeilkamp een fantastische ervaring, maar pas wel op, want voor je het weet willen ze iedere vakantie naar dit toffe vakantiekamp bij zeilschool ’t Garijp in Friesland. Boris, Sebas en Thijs mochten een paar dagen komen ervaren hoe het is om naar een zeilkamp te gaan en lekker de hele dag bezig te zijn op en rond het water.

kinderzeilkamp, kinderzeilles

Een Oppie voor Boris

Boris (7 jaar) kreeg meteen bij aankomst een reddingsvest aan (veiligheid boven alles). Na een uitgebreide kennismaking met de instructeurs mochten de kinderen zelf een Oppie uitzoeken waar ze deze dagen in gingen varen. Deze kleine zeilbootjes werden aan elkaar vastgemaakt door middel van een touw en al zwaaiend vaarden ze richting het Sneekermeer.

Een stoere Valk voor de grote boys

Sebas (12 jaar) en Thijs (15 jaar) mochten beiden na kennismaking in een stoere Valk stappen, samen met nog een paar kids. Al voor het moment van instappen werd er uitleg gegeven over de boot, het losmaken, het sturen en over het (weg-) varen. Heel fijn, want ze hadden allebei ook geen ervaring met zeilen en vroegen zich al af of dat goed zou komen.

kindervakantiekamp, kinderzeilkamp

De hele dag op het water

Vanaf het moment dat ze wegvaren moet je ze als ouder ook loslaten. Stiekem zijn wij gaan kijken op het meer of we ze zagen varen. Gelukkig konden we de boot zien liggen waar ze heen vaarden. Hier vandaag kregen de kleintjes in de Oppies les.

De jongens in de Valk zijn de hele dag het meer op geweest. Omstebeurt mochten ze het zeil hijsen, aan het roer zitten, sturen en alles leren omtrent zeilen.

Tussen de middag hadden alle kids en de instructeurs pauze op een eiland in het meer, waar er tijd was om te lunchen en even te rusten, spelletjes te doen of vrij te spelen om daarna de rest van de middag weer op het water met het zeilen bezig te zijn.

’s Avonds met z’n allen lekker gegeten, want je krijgt natuurlijk wel enorme trek van zo’n dag hard werken 😉 Nog een lesje knopen steken en het logboek invullen (kun je thuis het nog eens nakijken en laten zien wat je gedaan en geleerd hebt).  De rest van het avondprogramma bestond uit leuke (water-)spellen samen doen. Gezellig samen zijn en veel plezier maken. That’s the spirit!

Top vakantiekamp

Lijkt dit jouw kids ook geweldig om een paar dagen of een hele week te leren zeilen, waterskiën, wake boarden, kitesurfen of andere watersporten te leren en de lol van een zomerkamp te ervaren? Dan is een van deze stoere zomerkampen bij Zeilschool ’t Garijp een absolute aanrader. Het enthousiast team van jonge instructeurs zijn ervaren, erg leuk en zeer geduldig met de kinderen. Zij stellen de kinderen op hun gemak en luisteren naar ze. Daarnaast leren ze heel veel in deze periode (je zult versteld staan) en ze zorgen dat alle kinderen vooral heel veel plezier hebben.

Boris wil heel graag nog een keer terugkomen voor het Schippers van Kameleonkamp en Thijs en Sebas gaan dan beslist voor de Board Camp.

Dank je wel iedereen bij Watersportcentrum t Garijp voor jullie gastvrijheid, enthousiasme en enorme berg aan zeil- en watersportervaring. De jongens hebben het fantastisch gehad en komen graag nog een keer terug!

kindervakantiekamp, kinderzeilkamp

zeilkamp, zeilschool t garijp, vakantiekamp

zeilles voor kinderen, zeilkamp

BewarenBewaren

Share Button

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑