Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

25 april 2023

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan het veel vragen van je lichaam. Het is dan ook mogelijk dat je niet blij bent met hoe je lichaam eruitziet na de bevalling. Er zijn een aantal manieren die jou erbij helpen om je weer zelfverzekerd te voelen over je lijf. Wij helpen je op weg en hebben wat tips voor je verzameld.

Probeer het te accepteren

Een geboorte is een aanslag op je lichaam. Het is dan ook niet gek dat het lichaam er niet gelijk weer uitziet als voor de zwangerschap. Om zelfzekerder de deur uit te lopen, is het daarom belangrijk om het te accepteren. Vooral kort na de bevalling, moet je je niet te druk maken over hoe je lijf eruitziet. Focus op de kleine, fit worden komt later wel weer. Wees daarom niet te hard voor jezelf en geef je lichaam de tijd om goed te herstellen.

Draag corrigerend ondergoed

Wil je flatteus de deur uitlopen als kersverse moeder en wil je je niet onzeker voelen? Dan is corrigerend ondergoed een goede oplossing. Zulk ondergoed zorgt voor een strakker silhouet. Het is mogelijk om hiermee bepaalde delen van je lichaam te corrigeren, wat jou meer zelfvertrouwen en minder onzekerheid geeft. Denk bij corrigerend ondergoed aan bijvoorbeeld aan corrigerende slips, body’s, leggings of hemdjes.

Zie je op tegen de zomermaanden, omdat je niet helemaal tevreden bent met hoe je lichaam eruitziet? Als je een vakantie op de planning hebt staan of een dagje strand ziet zitten, dan is ook corrigerend swimwear een goede mogelijkheid. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een mooi corrigerend badpak.

Kies voor comfortabele kleding

Niet alleen corrigerend ondergoed zorgt voor een hoog comfort. Als je je niet graag onzeker voelt, is ook comfortabele kleding dragen een aanrader. Kies kleding die lekker zit en goed past bij je lichaamsvorm. Dat kan jou erbij helpen om je beter te voelen en om je weer wat meer zelfvertrouwen te geven. Haal je favoriete kleding uit je kledingkast of zoek naar iets in de winkel of online dat je heerlijk vindt zitten.

Focus op een gezonde leefstijl

Wil je jouw lichaam weer terug in vorm krijgen, dan is het slim om langzaamaan te focussen op een gezonde leefstijl. Doe dat pas als je er echt klaar voor bent. Focussen op een gezonde leefstijl is op verschillende manieren mogelijk. Probeer weer wat meer te bewegen. Ga sporten of kies voor een dagelijkse wandeling. Gezonder leven doe je ook door ongezonde eetgewoontes zoveel mogelijk te vermijden. Kies naar voorkeur voor producten met goede voedingsstoffen.

Weer opnieuw zelfvertrouwen krijgen over je lichaam na de geboorte van je zoon, kan best een tijd duren. Deze tips helpen je erbij op weg om minder onzeker te zijn. De tijd na de geboorte is hectisch, maar moet ook een leuke periode zijn. Maak je dus niet te druk over hoe je eruitziet en probeer vooral te genieten van al het moois na de geboorte.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...