10x Dagje uit in de zomervakantie

6 juni 2022

Zomervakantie! Ga je lekker met vakantie of blijf je in Nederland en ga je dagjes uit? We selecteerden 10x zomervakantie dagje uit tips voor extra veel zomerpret. Dit wordt de leukste zomer in Nederland ooit!

1000x dagjes uit in Nederland >>

10x Zomervakantie dagje uit met kinderen

dinoland

1. Dino’s zoeken

Een dagje avontuur tussen de dino’s in Dinoland. Heb jij een echte dinofan thuis? Dan doe je een heel groot plezier met dit leuke zomervakantie dagje uit. En voor jezelf is het park ook leuk een aangenaam. Niet al te groot, voldoende fijne zitplekken zodat je je kind goed kunt zien spelen. Maar je kunt ook leuk met hem meedoen. Ga samen dino botten opgraven of neem deel aan een gaaf klimparcours of ga lasergamen. Dit wordt het leukste dagje uit! Tip: je kunt hier ook een dino feestje geven. Ook leuk voor de jongens!


2. Maritiem Museum Rotterdam viert de zomer

Bij het Maritiem Museum Rotterdam bruist het zomergevoel door de museumhaven! 

Bezoekers kunnen genieten van een drankje met uitzicht op de Rotterdamse skyline, maken een onvergetelijke rondvaart door het Maritiem District, de stadshavens van Rotterdam. Kleine avonturiers gaan als ketelbinkie aan de slag, verkennen het Professor Plons klauterparcours of zwabberen het dek om een zeemanstattoo te verdienen. Ook zijn ijssalon Loeve én de nieuwe werkplaatsen, waar maritieme ambachten op een voetstuk staan, voor het eerst te bezoeken, in een nieuw paviljoen in de museumhaven. Het volledige programma staat op www.maritiemmuseum.nl


3. Waterpret

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een eigen waterpretpark. Ben jij de waterwerker van de toekomst? Zet je gele Zuidwester op en ga op expeditie. Want Expeditie Waterwerken – het waterdoepark van het Zuiderzeemuseum – is helemaal vernieuwd! Jong en oud leren hier spelenderwijs over de waarde, kracht en betekenis van water.

Of ga lekker zwemmen in een van de mooiste buitenzwembaden van Nederland. Bekijk onze top 10 buitenzwembaden maar eens!


zomervakantie dagje uit, tips dagje uit zomervakantie

4. Spectaculaire:  Ziplinen boven Scheveningen

WoW, dit is wel een heel spectaculaire zomervakantie dagje uit. Ziplinen boven de pier van Schevingen.  Helaas is dit nog niet geschikt voor kleine kinderen, maar wanneer je pubers hebt kun je er donder op zeggen dat ze heel graag een dagje uit gaan met je. Succes verzekerd! Wie durft? Wel kun je met kleine kinderen een rondje maken in het reuzenrad. Een geweldige ervaring!


belevenissenbos, gratis uittip, kinder uitje

5. Dagje natuur

Of hou het simpel en ga een middag naar het park, bos of een van de leuke speelpolders. Of kom naar het Belevenissenbos. Dit is het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland en bestaat uit bijna 40 hectare bos, weide en water. Verspreid door het hele gebied liggen bijna honderd sportieve en avontuurlijke hindernissen, variërend van boomstammen over het water, klauternetten en talloze touwbruggen.

Schaf een natuurgids aan voor je kind en zoek samen naar dieren, planten, bloemen, struiken en bomen. Ook leuk: vind sporen van dieren met behulp van de Spoorzoeker-app van Staatsbosbeheer. Neem een goedgevulde picknickmand mee en je kind heeft de dag van z’n leven. Meer leuke uittips vind je hier op Boyslabel.


zomervakantie uittips, dagjes weg met kinderen, zomervakantie, kinder uittips

6. Zeehonden vrijlaten op het wad

Bij het zeehonden centrum Pieterburen varen ze regelmatig uit om zeehonden ergens op de Waddenzee vrij te laten. Bij elk tocht zijn er tenminste 2, maximaal 5 dieren aanwezig. Wanneer het mogelijk is gaan ze ook van boord om de zeehonden op een zandplaat vrij te laten. Als het getij dit niet toelaat, worden ze vrijgelaten vanaf een ponton. Als dit geen speciaal zomervakantie dagje uit is!


7. Schatzoeken in de natuur

Geocaching is eigenlijk een moderne variant van wandelen met kinderen in de natuur met als extra; schatzoeken. De kinderen staan opeens te popelen om te gaan wandelen, wedden?!


8. Wanneer het regent in de vakantie

Waar het de ene dag bloedheet is, kan het de volgende dag flink regenen. En dan zijn deze zomervakantie dagjes uit tips ideaal. Blijf je liever thuis, dan kun je (nadat jullie een middag ouderwetse spelletjes hebben gespeeld) uit dit lijstje een paar goede kinderfilms of series kiezen.


9. Aquapark nederland

Wij zijn in het buitenland wel vaker in Aquaparken geweest met super coole glijbanen. Dit vonden de jongens altijd zo fantastisch en dit geeft hun ook echt een gevoel van vakantie. Maar weet je dat Nederland ook Aquapark heeft met net zulke spectaculaire glijbanen?!

Waterpark nederland, aquapark, aquaventura slidepark, avonturenpark hellendoorn

Aquapark Hellendoorn


10. BillyBird Park Hemelrijk

We komen waarschijnlijk dagen tekort in de zomervakantie, want naar BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (NB) willen de kinderen zeker ook een dag heen. Het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad met daaromheen diverse binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan Splash en een enorme binnenspeeltuin. Ze hebben er zelfs een megaschommel van elf meter (!) hoog of ga in de natuurspeeltuin op zoek naar goud en fossielen. Voor urenlang speelplezier!

Wat ga jij doen in de vakantie? Heb jij nog meer leuke zomervakantie dagje uit tips die je wilt delen met ons? Laat het weten in een reactie hieronder.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

julianatoren halloween

Kids er op uit! – Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Vanaf 1 t/m 30 oktober is het een...
Op avontuur in de LEGO werel

Kids erop uit! Legoland Discovery Centre Scheveningen

Jongens en LEGO is natuurlijk altijd een goede combi! Het staat hier in huis altijd standaard op de verlanglijsten van...
20220828_152314

Nu in de bioscoop Ted & De Magische smaragd

Zondag 28 augustus, voor ons de allerlaatste dag van de vakantie hadden we nog een leuk uitje voor de jongens....