boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips Zomervakantie dagje uit met kinderen

Published on juli 4th, 2020 | by de redactie

0

10x Dagje uit in de zomervakantie

Zomervakantie! Ga je lekker met vakantie of blijf je in Nederland en ga je dagjes uit? We selecteerden 10x zomervakantie dagje uit tips voor extra veel zomerpret. Dit wordt de leukste zomer in Nederland ooit!

1000x dagjes uit in Nederland >>

10x Zomervakantie dagje uit met kinderen

dinoland

1. Dino’s zoeken

Een dagje avontuur tussen de dino’s in Dinoland. Heb jij een echte dinofan thuis? Dan doe je een heel groot plezier met dit leuke zomervakantie dagje uit. En voor jezelf is het park ook leuk een aangenaam. Niet al te groot, voldoende fijne zitplekken zodat je je kind goed kunt zien spelen. Maar je kunt ook leuk met hem meedoen. Ga samen dino botten opgraven of neem deel aan een gaaf klimparcours of ga lasergamen. Dit wordt het leukste dagje uit! Tip: je kunt hier ook een dino feestje geven. Ook leuk voor de jongens!


2. Jul & Julia Zomerweken

Kom in de zomervakantie naar de ‘Jul & Julia Zomerweken’ in Kinderpretpark Julianatoren! Tijdens de Jul & Julia Zomerweken nemen  Jul & Julia je mee op wereldreis in de spectaculaire parkshow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’. Leer de stoere passen van de Cowboydans in Jul’s Wild West Show. Ga limbodansen met Meneer Kaasgaaf en swing mee met Mevrouw Suikerspin tijdens haar Mexicaanse Dansshow of kijk hoe zij de lekkerste gerechten bereid tijdens haar kookshow. Rijd als een echte cowboy op je paard door het Wilde Westen en draai mee in een reuze sombrero. Julianatoren, te gek!

Julianatoren, Jul & Julia Zomerweken, zomervakantie dagje uit, uittip leuk met kinderen

En tijdens de speciale Zomeravonden op zaterdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus geniet je extra lang, tot maar liefst 20 uur, van de zomerse sferen in het pretpark. Lees onze Julianatoren review op Girlslabel om te zien hoe wij dit park ervaren.

10X Overdekte uitjes in Nederland >>

3. Waterpret

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een eigen waterpretpark. Ben jij de waterwerker van de toekomst? Zet je gele Zuidwester op en ga op expeditie. Want Expeditie Waterwerken – het waterdoepark van het Zuiderzeemuseum – is helemaal vernieuwd! Jong en oud leren hier spelenderwijs over de waarde, kracht en betekenis van water.

Of ga lekker zwemmen in een van de mooiste buitenzwembaden van Nederland. Bekijk onze top 10 buitenzwembaden maar eens!

zomervakantie dagje uit, tips dagje uit zomervakantie

4. Spectaculaire:  Ziplinen boven Scheveningen

WoW, dit is wel een heel spectaculaire zomervakantie dagje uit. Ziplinen boven de pier van Schevingen.  Helaas is dit nog niet geschikt voor kleine kinderen, maar wanneer je pubers hebt kun je er donder op zeggen dat ze heel graag een dagje uit gaan met je. Succes verzekerd! Wie durft?

belevenissenbos, gratis uittip, kinder uitje

5. Dagje natuur

Of hou het simpel en ga een middag naar het park, bos of een van de leuke speelpolders. Of kom naar het Belevenissenbos. Dit is het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland en bestaat uit bijna 40 hectare bos, weide en water. Verspreid door het hele gebied liggen bijna honderd sportieve en avontuurlijke hindernissen, variërend van boomstammen over het water, klauternetten en talloze touwbruggen.

Schaf een natuurgids aan voor je kind en zoek samen naar dieren, planten, bloemen, struiken en bomen. Ook leuk: vind sporen van dieren met behulp van de Spoorzoeker-app van Staatsbosbeheer. Neem een goedgevulde picknickmand mee en je kind heeft de dag van z’n leven. Meer leuke uittips vind je hier.


Ook leuk: een boomhut overnachting >>

6. Zeehonden vrijlaten op het wad

Bij het zeehonden centrum Pieterburen varen ze regelmatig uit om zeehonden ergens op de Waddenzee vrij te laten. Bij elk tocht zijn er tenminste 2, maximaal 5 dieren aanwezig. Wanneer het mogelijk is gaan ze ook van boord om de zeehonden op een zandplaat vrij te laten. Als het getij dit niet toelaat, worden ze vrijgelaten vanaf een ponton. Als dit geen speciaal zomervakantie dagje uit is!

7. Schatzoeken in de natuur

Geocaching is eigenlijk een moderne variant van wandelen met kinderen in de natuur met als extra; schatzoeken. De kinderen staan opeens te popelen om te gaan wandelen, wedden?!

8. Wanneer het regent in de vakantie

Waar het de ene dag bloedheet is, kan het de volgende dag flink regenen. En dan zijn deze zomervakantie dagjes uit tips ideaal. Blijf je liever thuis, dan kun je (nadat jullie een middag ouderwetse spelletjes hebben gespeeld) uit dit lijstje een paar goede (kinder)films of series kiezen.

9. Aquapark nederland

Wij zijn in het buitenland wel vaker in Aquaparken geweest met super coole glijbanen. Dit vonden de jongens altijd zo fantastisch en dit geeft hun ook echt een gevoel van vakantie. Maar weet je dat Nederland ook Aquapark heeft met net zulke spectaculaire glijbanen?!

10. BillyBird Park Hemelrijk

We komen waarschijnlijk dagen tekort in de zomervakantie, want naar BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (NB) willen de kinderen zeker ook een dag heen. Het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad met daaromheen diverse binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan Splash en een enorme binnenspeeltuin. Ze hebben er zelfs een megaschommel van elf meter (!) hoog of ga in de natuurspeeltuin op zoek naar goud en fossielen. Voor urenlang speelplezier!

Wat ga jij doen in de vakantie? Heb jij nog meer leuke zomervakantie dagje uit tips die je wilt delen met ons? Laat het weten in een reactie hieronder.

Waterpark nederland, aquapark, aquaventura slidepark, avonturenpark hellendoorn

Aquapark Hellendoorn

Bekijk ook de 10 leukste meren van Nederland >>

Lees ook: de leukste gratis kinderuitjes >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑