Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

10 februari 2024

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no time een stralende huid.

Let op voeding

Wat je eet heeft ontzettend veel invloed op de gezondheid van je huid. Een gezond voedingspatroon is daarom van groot belang. Veel onverzadigde vetten en geraffineerde suikers kunnen bijvoorbeeld onzuiverheden veroorzaken. Verder is het voor een gezonde huid van groot belang dat je voldoende water blijft drinken. Voedingssupplementen als viscollageen kunnen jouw huid soepel houden, waardoor hij minder snel veroudert.

Let op slaap

Niet alleen voeding, ook slaap is van grote invloed op de gezondheid van jouw huid. Het gaat hierbij vooral om voldoende slaap. Probeer echt elke nacht acht uur slaap aan te tikken en een helder ritme aan te houden. Vermijd dat je in het weekend je hele ritme omgooit.

Een vaste routine

houdt een vaste routine aan rondom de verzorging van jouw huid. Over het algemeen moet je elke dag twee keer reinigen en twee keer hydrateren. Draag je veel make-up? Reinig dan twee keer voor je hydrateert: één keer om de make-up te verwijderen en één keer om de poriën schoon te maken. Hydrateer met een crème die bij jouw huidtype past: een goed vette crème voor een droge huid en een balsem of gel voor een wat vettere huid. Een nachtcrème is alleen nodig bij een droge huid. Een vettere huid kun je twee keer per dag met dagcrème insmeren.

Experimenteer met producten

Heb jij bepaalde terugkerende klachten? Misschien ben je allergisch voor het een en ander. Begin eens met hypo-allergene producten, wat doet dat met jouw huid? Het kan sowieso geen kwaad om regelmatig eens een ander huidproduct te proberen en te kijken op welke producten jouw huid het best reageert.

Pas op met scrubben

Scrubben is heerlijk. De dode huidcellen van je gezicht worden verwijderd en je huid voelt daarna zo zacht als perzik. Het is ook goed om eens in de zoveel tijd te scrubben, maar pas er wel een beetje mee op. Te veel scrubben kan juist meer onzuiverheden veroorzaken of, erger nog, huidkanker. Probeer daarom niet meer dan twee keer in de week te scrubben. Ga bij voorkeur voor een scrub op natuurlijke basis, bijvoorbeeld van suiker of zout. Veel scrubs bevatten microplastics (dat zijn de bolletjes) en die kun je maar beter niet door je doucheputje spoelen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...
Ontwerp-zonder-titel

Wat zijn ideale kledingstukken voor de kerstdagen?

Tijdens de feestdagen is het leuk om je mooiste outfits te dragen. Ga voor glitter en glamour, of een andere...