3x ideeën voor de muur van een jongenskamer

15 juni 2023

Ben je momenteel bezig met de inrichting van de jongenskamer en heb je nog wat inspiratie nodig? De muurverf van een jongenskamer kan namelijk een enorm verschil maken in de uitstraling van de ruimte. Met de juiste kleuren en afwerkingen kun je de kamer echt omtoveren tot een plek waar jongens zich helemaal thuis voelen. In dit artikel delen we 3 ideeën over hoe je de muur van een jongenskamer kunt schilderen voor een stoere uitstraling. Haal je verf bij verfwinkel verf-plaza.nl en lees verder voor inspiratie!

Jungle

Wanneer je een avontuurlijke en energieke zoon hebt, kun je kiezen voor de jungle stijl. Dit is een muurschildering geïnspireerd op de natuur waarbij er veel groene tinten en tropische prints worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor diepe smaragdgroene kleuren, en deze combineren met een accentmuur in een exotisch patroon. Denk hierbij aan bladeren of prints van palmbomen. Verf de andere muren in een neutrale kleur, zoals crème of beige, zodat je een mooi contrast kunt creëren. Om het helemaal af te maken kun je wat jungle accessoires toevoegen, zoals kussens met dierenprints.

Sportief

Is jouw zoon een sportliefhebber? Hij zal dan dol zijn op de sportieve stijl. Wanneer je voor deze stijl kiest maak je gebruik van gestreepte patronen om een dynamische en sportieve uitstraling te creëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor complementaire kleuren zoals rood en wit, en verf verticale strepen op één muur. Gebruik een liniaal en schilders tape om rechte lijnen te maken. Het is helemaal je eigen keuze om nog een andere kleur, zoals zwart, toe te voegen. Verf de andere muren ook weer in een effen kleur die past bij de strepen, zoals grijs of navy blauw. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je beginnen aan de volgende stap, namelijk het toevoegen van sport gerelateerde decoraties Denk hierbij aan posters van favoriete teams of sportattributen. Dit zal zeker een topper worden!

Galactisch

En wanneer je jongens gefascineerd zijn door de ruimte en het universum, is de galactische stijl perfect. Deze stijl maakt gebruik van donkere kleuren en sterrenprints om een buitenaardse sfeer te creëren. Kies voor de muurverf een diepe nachtblauwe kleur, zoals midnight blue, en breng deze aan op de muren. Gebruik vervolgens een speciale verf voor sterren of stickers om een sterrenhemel te creëren. Verf de andere muren in zilver of donkergrijs om de ruimtelijke sfeer te versterken. Een ander goed idee is om glow-in-the-dark sterren stickers aan het plafond en de muren toe te voegen om net dat speciale effect te creëren. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maak bijvoorbeeld een muurschildering van een buitenaards landschap of een ruimteschip om het thema compleet te maken. Tot slot kun je het afmaken met accessoires, zoals een maanlamp of zelfs een lavalamp om de kamer een echt galactisch gevoel te geven. Welke stijl past bij jou kids?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

5 Tips voor het inrichten van een kleine jongenskamer

Niet elke ruimte in huis is even groot, vooral slaapkamers kunnen aan de kleine kant zijn. Heb jij bijvoorbeeld een...
1-2-1

Zo creëer je op 1-2-3 een stoere junglekamer

Is je stoere boy klaar voor een nieuwe kamer? Overweeg dan zeker om voor een kamer in junglethema te gaan....
4.-volkswagen-behang

Herfst vakantie tip: 5 Stoere Ideeën voor een saaie jongenskamer muur

Ben je het zat om naar die saaie muur in de jongenskamer te kijken? Wil je wat pit toevoegen aan...