5 Tips voor het inrichten van een kleine jongenskamer

24 november 2023

Niet elke ruimte in huis is even groot, vooral slaapkamers kunnen aan de kleine kant zijn. Heb jij bijvoorbeeld een kleine kinderkamer en heb je geen idee hoe je dit het beste kunt inrichten, onthou vooral dat het belangrijk is om je creativiteit te gebruiken en dat je slim om moet gaan met de ruimte die je wél hebt. Maar hoe doe je dit praktisch gezien, hoe kun je een kleine jongenskamer gezellig en slim inrichten?

Maak een plattegrond

Begin met een goede voorbereiding. meet de ruimte op en teken een plattegrond van de slaapkamer. Je kunt dit eenvoudig doen met een potlood, lineaal en papier maar je kunt er ook voor kiezen om dit met behulp van een online tekenprogramma te doen. Teken en knip vervolgens de meubels uit en maak hiermee verschillende indelingen op je plattegrond, maak gebruik van je creativiteit en denk vooral out-of-the-box.

Gebruik lichte kleuren

Licht kleurgebruik in een kleine ruimte is ontzettend belangrijk, donkere kleuren zorgen dat een ruimte er optisch nog kleiner uit gaat zien en dat wil je uiteraard niet. Dit houdt niet in dat je alleen maar witte tinten moet gebruiken, maar denk ook aan kleuren zoals lichtroze, lichtgroen en lichtblauw. Ook kan het mooi zijn om één muur bijvoorbeeld een accentkleur te geven, als je maar zorgt dat de ruimte in de basis licht en rustig is. Is leuk kinderbehang dan ook een no-go? Zeker niet, ook één muur met daarop behang kan heel goed, zolang je zorgt dat je een rustige print uitkiest.

Voor wat betreft de raamdecoratie geldt hetzelfde principe. Kies overdag voor raambekleding die transparant is, zodat er altijd voldoende daglicht naar binnen schijnt. Heb je weinig daglicht door een kleine raam en heb je de mogelijkheid om een lichtstraat te plaatsen, dan kan dit ook een hele goede manier zijn om de ruimte optisch groter te laten lijken. Glas en andere transparante materialen zorgen sowieso voor meer ruimtegevoel, bijvoorbeeld door te kiezen voor glazen wand in huis kan de ruimte er ineens een stuk groter uitzien.

Kies voor ruimtebesparende meubels

Maak ook vooral gebruik van ruimtebesparende meubels voor de jongenskamer, koop bijvoorbeeld een hoogslaper waar je onder een werkplekje kunt creëren. Of wanneer de ruimte daarvoor te laag is kun je ook kiezen voor een halfhoogslaper, zo kun je onder het bed bijvoorbeeld een gezellig zithoekje maken waar lekker gespeeld en gelezen kan worden.

Maak gebruik van de hoogte en wanden

Omdat de ruimte waar je loopt beperkt is in een kleine kamer, is het slim om gebruik te maken van de hoogte en de wanden van de ruimte. Zo kan het een goed idee zijn om een wandrek aan de muur te bevestigen, deze kun je aankleden met gezellige accessoires. Ben je zelf een beetje handig, maak dan bijvoorbeeld een opklapbaar wandbureau in combinatie met een krukje dat je aan de muur hangt, zo hou je veel loopruimte over.

Creëer voldoende opbergruimte

Wanneer je weinig opbergruimte hebt, wordt het al snel een chaos en dat is niet bevordelijk voor de ruimtelijkheid in de kinderkamer. Het is daarom erg belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte zodat je rommel kunt voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van stapelbare kratjes, een opbergbox met wielen voor onder het bed of hang een wandmeubel op voor aan de muur.

Met het volgen van deze tips kun je een kleine jongenskamer op een eenvoudige manier praktisch en gezellig inrichten, succes!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan...
sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...