Hoera! Ik word grote broer…

8 februari 2019

Hoera, je bent weer zwanger! Na de eerste zwangerschap wil je het dit keer misschien wel van de daken schreeuwen en direct aan iedereen vertellen, of juist niet natuurlijk. Met al een kleintje thuis kun je dit niet lang geheim houden. Maar wie vertel je het grote nieuws als eerst? En wanneer?

Alles over je zwangerschap vind je op Babylabel >>

Wanneer vertel je dat je zwanger bent?

Het is handig als jij en je partner het erover eens zijn wanneer jullie anderen over de zwangerschap vertellen. De omgeving in een vroeg stadium vertellen over de komst van een baby heeft zo zijn voordelen: je hoeft bijvoorbeeld geen smoesjes te verzinnen als je omgeving merkt dat je gestopt bent met roken en drinken.

Omdat je in de eerste maanden meer kans hebt op een miskraam, vertellen de meeste aanstaande ouders pas na drie maanden, na de termijnecho, over hun zwangerschap. Mocht het misgaan, dan hoef je tenminste niet iedereen in te lichten. Maar je kunt er ook voor kiezen om de vrienden en familieleden die het dichtst bij jullie staan al vroeg over de zwangerschap te vertellen. Zo kun je niet alleen je blijdschap met ze delen, maar kun je ook bij hen terecht als het misgaat. Na een paar maanden kun je de rest van je omgeving inlichten.

Hoe vertel je je kind dat je zwanger bent

aankondiging broertje Maar natuurlijk wil je het liefst dat je zoontje het als eerste weet. Maar hoe vertel je aan je oudste kind dat er baby op komst is? Dit kan op de standaard manier door het gewoon te vertellen, of je laat je creativiteit voor je spreken.

Aankondiging broertje

Je kind vertellen dat er een kleine op komst is, kan je bijvoorbeeld doen door een cadeau te geven. Een leuk t-shirt waar ‘grote broer’ of ‘grote zus’ op staat zal een geweldige verrassing zijn. Kan je kind nog niet zo goed lezen, dan help hem of haar erbij door het voor te lezen.

Op deze manier kun je ook het grote nieuws aan je familie en vrienden vertellen. Zij zullen het pas door hebben wanneer ze echt de tekst op het t-shirt lezen. Benieuwd wat hun reactie is 😉

Ik word grote broer t-shirt of sweater

Met een t-shirt of sweater met de tekst: Ik word grote broer kun je aan iedereen laten zien, op een originele manier, dat jij zwanger bent. Bijvoorbeeld met deze  leuke romper of prachtige katoenen trui voor broertjes. Heel origineel om zo een zwangerschap aan te kondigen.

Op welke manier hebben jullie de aankondiging broertje of zusje gedaan? Leuk als je dit laat weten in een reactie hieronder!

ik word grote broer, grote broer shirt, aankonding broertje, big brother

ik word grote broer, grote broer shirt, aankonding broertje, big brother, zwangerschap, hoe vertel je je kind dat je zwanger bent

Een leuke aankondiging broertje

Ben jij een aanstaande ouder? >>

Stoere kleuren op de jongens babykamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

babykleding voor jongens, baby kledingmerken voor jongens, babykleding, babyjongen

De leukste babykleding voor jongens, babymerken en musthaves

Draag mij maar weg bij het zien van die schattige baby boys in super leuke babykleertjes. Was er vroeger niets...
babyzen, babyzen yoyo, kinderwagens, lichte kinderwagen, buggy, babyblog

De stoere Babyzen YoYo

Je pasgeboren zoon de wereld laten ontdekken op een comfortabele manier is natuurlijk de wens van iedere ouder. Dat begint...
fermlivingkids, ferm living kids online, online kinderwinkel, lifestylewinkel, hippe kinderspullen

Hippe lifestyle wannahaves for baby & kids

Op het moment dat je moeder wordt, krijg je er meteen een nieuwe hobby bij. Gegarandeerd dat dat bij iedereen gebeurt. Bij...