Deze babyspullen zijn niet te missen in de keuken

5 mei 2024

Wanneer je je eigen gezin gaat stichten denk je veel na over dingen die hoe je ze later wil gaan doen. Ik zelf had een idyllisch beeld bij het samen aan tafel zitten tijdens de maaltijden. Niks zo fijn om dan met je gezinnetje de dag door te nemen. Er zijn dan ook een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden om met een baby in de keuken te zitten. Wij geven je wat tips handige babyspullen voor in de keuken.

Handen vrij om te koken

Je zult het altijd zien, heeft de kleine een huil uurtje nét op dat moment dat jij de pannen uit de la pakt om te gaan koken. Daar gaat je planning, weer allemaal later aan tafel dan dat de bedoeling was. Of toch niet? Met een draagzak of draagdoek kun je je kleintje lekker dichtbij je houden en terwijl je je handen vrij hebt om te koken wiegt je baby lekker op jouw lichaam mee.

Een kinderstoel met babyzitje

Nou dat viel reuze mee, was het eten toch op tijd klaar. Wat moet je toch zonder draagzak op zo’n moment. Maar dan komt het volgende…. Eten met een kleintje op schoot is natuurlijk super onhandig en ook nog eens gevaarlijk. Stel je voor dat je net een hete lepel soep laat vallen op je kindje, dat vergeef je jezelf nooit. Een fijne kinderstoel met babyzitje is dan echt een uitkomst, zo kan je baby dicht bij jullie zijn en kunnen jullie toch gewoon eten.

Kinderstoel op de groei

Extra makkelijk zijn de kinderstoelen die ‘mee groeien’ wanneer je kindje ouder word. Zo’n stoel die je steeds kunt om bouwen met de leeftijd en de fase van je kindje mee, zo heb je lang profijt van je stoel. Nu is het makkelijk als er bijvoorbeeld een kuipje op zit waar je pasgeboren baby in kan liggen, maar over een jaartje eet hij/zij met de pot mee en dan is het juist weer makkelijk als ze rechtop kunnen zitten. Een meegroei stoel is dan echt de oplossing.

Kinderservies van plastic

En dan is er de tijd dat je kleintje alles zelf wil doen, dus ook het eten naar binnen werken. Speciaal kinderservies van plastic is perfect voor je kindje om zelf te leren eten. Dit kunnen ze niet stuk gooien op de grond en bij sommige bordjes heb je een speciale ‘zuig functie’ die zich vacuüm zuigt op de tafel. Het bord kan dan lastiger verplaatst worden en valt dus niet van tafel af. Speciaal kinderbestek heeft meestal een wat dikkere vorm om vast te houden, helemaal kidsproof voor die mini handjes. Oh en vergeet niet een slabber om te doen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

ouderschap-ouders-tips

6x tips voor nieuwe ouders

Ben je nog maar pas mama of papa geworden, of komt de bevalling nu wel heel dichtbij? De komst van...
image-1

Zo bereid je je voor op de komst van je kindje

Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je kindje. Of het nu je eerste kindje...
babynamen

Hier vind je inspiratie voor leuke babynamen

Tijdens de zwangerschap is het natuurlijk belangrijk om over de babynaam na te denken. Grote kans dat je hier nog...