boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on juni 20th, 2017 | by Patricia

0

Beroepskeuze: brandweerman of toch piloot?

Brandweerman, piloot, politieman, astronaut, als je aan een klein jongetje vraagt wat hij later wil worden, zal hij ongetwijfeld één van deze beroepen noemen. Bij Thiemo was dit niet anders, toen wij nog in Amerika woonden, droeg hij te pas en te onpas een brandweeruniform.

Brandweerman

Thiemo wilde ‘firefighter’ worden en alles wat met de brandweer te maken had moest in huis worden gehaald. Hij had zijn eigen brandweertent, auto’s in alle soorten en maten, pyjama’s met een brandweertruck erop en zijn onafscheidelijke helm ging iedere dag op naar school.

beroepskeuze zoonBrandweerman is in Amerika een beroep wat veel uitstraling heeft. Bij elke sirene ging zijn vingertje de lucht in en riep hij; “firetruck, firetruck!” Bij ieder evenement staan ze paraat met grote ladderwagens en in iedere optocht rijden ze in grote getale door de straten.

Bij de viering van 4th of July (Onafhankelijkheidsdag) waren er bij het grote vuurwerk spektakel natuurlijk ook brandweerwagens aanwezig. We liepen ernaar toe en de brandweerman had al snel door dat hij met een kleine liefhebber te maken had. Hij nodigde Thiemo uit boven in de cabine van een grote ladderwagen. Dat was wel erg indrukwekkend voor de kleine man, die steeds ‘kleiner’ werd….

Toen de brandweerman indruk dacht te maken door ‘even’ de sirene aan te zetten was de liefde voor altijd voorbij. Een hevig huilende Thiemo zocht zijn toevlucht in mijn armen en wilde gelijk naar huis, dit was teveel van het goede. Het feest was voorbij en daarmee ook zijn passie voor de brandweer.

Of toch piloot?

Maar al snel werd zijn interesse gewekt door het geluid van vliegtuigen.

Verschillende militaire toestellen vlogen dagelijks over ons huis en dat trok zijn aandacht. Daar ging weer dat vingertje omhoog en dan riep hij; “fighterpilots!” Natuurlijk hadden ook wij hier een ‘vinger in de pap’ want gaandeweg namen we hem mee naar vliegshows en open dagen van de luchtmacht. Thiemo kreeg een ‘groot’ bed en een echte grote jongenskamer,  het thema laat zich raden… vliegtuigen!

Eenmaal terug in Nederland bleef die passie voor militaire vliegtuigen bestaan, hij leest alles over de verschillende types en hij loopt alle open dagen af. Hij gaat regelmatig toestellen ‘spotten’ en hij heeft zijn eigen Instagram account volledig gericht op militaire vliegtuigen. Hij ‘vliegt’ in zijn eigen toestellen op de iPad, maar de klassieker Topgun blijft hem ook nog steeds boeien.

Zijn beroepskeuze staat vast en daar wijkt hij niet meer van af, hij wil bij de luchtmacht vliegen in een F-35 oftewel Joint Strike Fighter. Hij zit nu in de brugklas, maar hij weet precies waar en in welk jaar hij in een opleiding zal zitten. Klein detail; hij moet nog ‘even’ over 5 jaar zijn VWO diploma halen en dan nog ‘even’ door alle selecties komen 😉

Hij jaagt zijn droom na, een droom die hij als klein jongetje is begonnen onder zijn vliegtuigdekbed, starend naar de vliegtuigmodellen aan het plafond.

Patricia

Heeft jouw zoon ook al een stoer beroep uitgekozen voor later? Astronaut, voetballer, brandweerman of zelfs ridder? Dan droomt je zoon de mooiste dromen onder een SNURK dekbed >>>

beroepskeuze zoon

Thiemo toen en Thiemo nu

beroepskeuze zoon...

Comments are closed.

Back to Top ↑