Wat eten we vandaag? Zo eten je kinderen meer groente

26 april 2024

Ben je soms ook zo inspiratieloos dat je niet meer weet wat je moet koken en zeuren jou kinderen ook altijd over de groenten. Val je daardoor steeds weer terug in hetzelfde? Hier sluipt het terugvallen op steeds dezelfde recepten ook met tijden weer er in. Het helpt voor mij om dan een weekmenu op te stellen waarbij ik de dagen makkelijk kan afstemmen op wat we eten.

Er zijn dagen bij waarop ik snelle maaltijden nodig heb, bijvoorbeeld wanneer ik moet werken of de kinderen al vroeg moeten gaan sporten. Op deze dagen wil ik iets makkelijks, de andere dagen mogen van mij best wat uitgebreider zijn. Ik vind koken namelijk niet vervelend maar ik moet het wel op mijn gemak kunnen doen.

Soep is een heerlijke en gezonde maaltijd

Wanneer wij snelle maaltijden nodig hebben vind ik het fijn om een lekkere verse soep te eten, zo krijgen de kinderen lekker veel groente binnen. Daarbij wat stokbrood en smeersels en dan hebben wij een heerlijke avond maaltijd gehad. De kinderen zijn hier dol op soep en de meeste soepen zijn snel klaar. Vaak kijk ik voor de recepten op het internet en zoek dan bijvoorbeeld op courgettesoep recepten. Handig want zo rollen er direct heel veel soorten recepten voor courgette soep uit. Je kunt natuurlijk ook gewoon op andere recepten zoeken.

Pasta vol met groente

Naast soep is een lekker pasta met een sausje vol groente ook een heerlijke maaltijd. De meeste pasta’s zijn snel klaar en wanneer je moeilijke eters hebt is dit een goede truc om veel groente te verstoppen in de saus. Wanneer je de saus pureert zien de kids de groente niet zitten maar ze gaan wel op. Win win!

Uitgebreid koken vind ik ook leuk

Op de dagen dat ik wel meer tijd heb kiezen we vaak voor een ovenschotel of een nieuw recept om te proberen. Daar gaat vaak wat meer tijd in zitten en op de dagen dat het mij uitkomt vind ik het leuk om wat uitgebreider te koken. Met een weekmenu proberen we een goede afwisseling en balans te vinden in de avondmaaltijden. Dat werkt voor ons perfect.

Ieder

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

gitaar-spelen

Muzikaliteit bevorderen bij je kind

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat affiniteit met muziek ontzettend goed is voor de ontwikkeling van een kind. Het bevordert...
Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
dierendag dierenvriend

Een extra knuffel voor de huisdieren op 4 oktober

Als kind keek ik het liefst programma’s met dieren, zoals Pippi langskous! Ik wilde dit later ook, en stiekem nog steeds. Een...