Besparen doe je zo!

21 november 2022

Korting spotten en aanbiedingen scoren, wie let er tegenwoordig niet op de kleintjes. De kosten van boodschappen, elektriciteit, gas, zorg et cetera rijzen de pan uit en voor veel mensen zijn al die extra kosten maar moeilijk te behappen. Met deze tips kun je besparen op andere dingen om toch net dat beetje geld aan het einde van de maand over te houden en niet andersom!

Besparen in het huishouden

Om te beginnen kun je binnen het huishouden al best veel besparen. Veel dingen zijn er langzaamaan ingeslopen en lastig weer af te leren maar ze zijn zeker de moeite om weer eens even in ons systeem te planten. Hieronder een aantal dingen waarop je zelf al kunt letten.

 • Douche niet langer dan 5 minuten
 • Laat de kraan niet lopen tijdens het tanden poetsen
 • Haal stekkers uit de stopcontacten wanneer ze niet gebruikt worden
 • Zet de kachel niet meteen aan maar begin eens met een dikke trui of vest en een dekentje op de bank.
 • Laat lampen niet onnodig branden en steek eens wat vaker een kaarsje aan, dat kijkt ook nog eens veel gezelliger.
 • Gooi niet alle was in de droger maar hang het uit op een droogrek.

Besparen op je interieur

Zul je altijd net zien! Kosten die eigenlijk niet uitkomen maar wel nodig zijn. Daar valt bijvoorbeeld je interieur ook onder. Wat goed is, is goed maar wat kapot is moet in de meeste gevallen toch vervangen worden. Meubels en dergelijke zijn natuurlijk niet goedkoop maar bij Bespaardeals.nl vind je altijd leuke kortingscodes om toch net dat beetje minder af te hoeven rekenen. Helemaal top!

Besparen op boodschappen en eten

Iets waar wij Nederlanders veel te makkelijk mee omgaan is het weggooien van voedsel. We laten te vaak dingen over datum gaan en koken al snel meer dan dat we op kunnen om het vervolgens in de Kliko te deponeren. Best wel zonde en hier kunnen we zeker veel meer in besparen.

 • Probeer niet te vaak naar de winkel te gaan, vaker winkelen betekent meer verleiding tot kopen
 • Maak een lijstje met wat je nodig hebt en probeer daar niet van af te wijken. Ook een weekschema maken met wat je gaat eten die week werkt prettig. Koop alleen wat je daarvoor nodig hebt.
 • Bekijk de folders en houd de aanbiedingen in de gaten.
 • Koop verse groenten dat is én gezonder én goedkoper dan zakjes en pakjes. Wat je over hebt gebruik je voor een ander recept of heb je er bijvoorbeeld saus van gemaakt dan vries je dit gemakkelijk in voor een volgende keer.
 • Heb je een tuin en een paar groene vingers, maak dan je eigen groenten tuin! Lekker en makkelijk.
 • Kook niet te veel. Wanneer je toch iets over hebt vries dit dan in en gebruik dit een andere keer.

Kleding bespaar tips

Zonder kleding kunnen we niet over straat dus zo af en toe moet er toch iets nieuws aangeschaft worden. Ook zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan tweedehands kleding. Ben je daar niet zo van dan kun je natuurlijk altijd bij outletshops of in de sale kijken voor kleding en schoenen tegen goedkopere prijzen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderbijslag

Kinderbijslag; welke kosten heb je met een kind?

Begin januari, begin april, begin juni en begin oktober. Voor ouders waarschijnlijk wel bekend. Dit zijn de momenten dat de...
dekking schade door kinderen verzekering

Schade door kinderen dekken: welke opties heb je?

Kinderen zijn super enthousiast en soms een beetje onvoorzichtig. Als je kids hebt, gebeurt er thuis weleens een klein ongelukje....
reisverzekering

Hoe maak je de reisverzekering passend bij jouw situatie? 

Ben je aan het onderzoeken welke reisverzekering het beste bij je past? Het vinden van een nieuwe verzekering is niet...