Boek review -‘Het leven van een Loser – Het Dak Eraf’

3 juli 2023

Het 17e deel van de boekenserie ‘Het leven van een Loser’ is uit en het nieuwe deel heet ‘Het Dak Eraf’. Deze boekenserie is geschreven door auteur Jeff Kinney en is geschikt voor 8 jaar of ouder.

Leesboeken voor jongens

Tegenhanger van ‘Dagboek van een muts’

Deze serie is de jongensversie en tegenhanger van de meidenversie ‘Dagboek van een muts’. Mijn oudste dochter heeft alle meerdere delen van deze meidenversie gelezen en ze vond ze stuk voor stuk geweldig. Dus we wilden graag kijken of de jongensversie ‘Het leven van een Loser’ ook iets is wat onze Damon leuk zou vinden. Nu heb ik het wel over meiden- en jongensversie, maar de serie ‘Het leven van een Loser’ is ook zeker geschikt voor de meiden.

Shop hier ‘Het dak eraf’

De boekenserie

Zoals de boekenserie al zegt gaat de serie over het leven van Bram Botermans, die er alles aan doet om geen loser te zijn. Hij probeert zich staand te houden op de middelbare school wat hem heel moeilijk wordt gemaakt. Van zijn moeder krijgt hij een dagboek om alles van zich af te schrijven maar hij gebruikt het als logboek. Zo kan hij al zijn grappige avonturen, mislukte plannen en zijn acties bijhouden.

Bekijk hier alle delen

Het verhaal ‘Het Dak Eraf’

Het verhaal ‘Het Dak Eraf’ is dus een van zijn nieuwste avonturen. Bram wil later beroemd worden. Dus hij sluit zich aan bij de band van zijn oudere broer Rick ‘Folle Luyer’. Maar of dat nu zo’n goed idee is. Want is beroemd zijn wel de nodige lange nachten, geldzorgen en ruzies tussen bandleden waard? Kan hij niet beter zijn eigen weg inslaan i.p.v. verder te gaan met de band? Die van de ene ellende in het andere rollen. Kan Bram ze helpen om een legende te worden en het dak eraf spelen of zijn ze gedoemd te falen? Dit lees je in het nieuwste deel van ‘Het leven van een Loser’.

Hoe leest het boek

Het boek is geschreven in de vorm van een dagboek of eigenlijk logboek volgens het personage Bram. Ieder hoofdstuk is ingedeeld per maand en dan per dag. Dit zorgt steeds voor kleine verhalen wat al heel lekker wegleest. Daarnaast is het geschreven op lijntjespapier in een handschrift lettertype wat het lekker herkenbaar maakt om te lezen. En met de vele illustraties erbij maakt het een heel fijn en leuk leesboek voor iedere leeftijd.

Wat vonden we ervan

Het boek is heel leuk geschreven en heel herkenbaar voor kinderen die ook naar het middelbaar gaan. Maar ondanks dat Damon bijna 9 jaar wordt, vond hij al heel leuk en interessant om te lezen. Dus het is zeker geschikt voor jongere leeftijd.

In het begin riep hij nog ‘oh nee 223 bladzijdes’! Maar toen hij eenmaal begon had hij op 5 min al 15 bladzijdes gelezen. Aangezien er niet veel tekst op 1 bladzijde staat en het met cartoonachtige illustraties heel leuk is aangekleed.

Dit was ons eerste deel van deze serie maar we hadden niet het idee dat je al de eerdere delen gelezen moet hebben om het verhaal te begrijpen. Maar we gaan zeker ook nog de andere eerdere delen aanschaffen want dit boek is echt een aanrader voor de fanatieke maar ook iets minder fanatieke lezer.

Titel:                    ‘Het leven van een Loser – Het Dak Eraf’
Auteur:               Jeff Kinney
Deel:                    17
Uitgeverij:          De Fontein
Vertaling:           Hanneke Majoor
ISBN:                   9789026161728
Website:             www.hetlevenvaneenloser.nl

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
Ontwerp-zonder-titel-2

Overweeg jij om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Als ondernemer moet je risico’s nemen om tot mooie resultaten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat je alle...
8ea6BcxeYhqB9byvSbhWZ7GWp7U

De leukste films op Netflix

Zijn jullie thuis ook in het bezit van een Netflix abonnement? Dan moet je deze films zeker eens bekijken. Met...