Boekreview; Draken storm, Het Duistere doolhof

24 april 2023

Wij ontvingen het boek “Draken Storm – Het duistere doolhof” van schrijver Alastair Chisholm. En houdt je kind net zoals Damon van draken, avontuur en spannende verhalen dan is dit boek ook iets voor hem/haar.

Bekijk hier meer leuke boeken voor jongens

Geschikt voor 8 jaar of ouder

Het duistere doolhof is het derde boek in deze avontuurlijke verhalenreeks over het drakenrijk. Je hoeft niet per se de andere 2 verhalen gelezen te hebben om je mee te laten nemen in het avontuur door de doolhoven maar voor Damon was het wel iets moeilijker om zich in te leven in de personages. Dus een tip: lees ook eerst de 2 andere boeken vooraf om de andere personages Cara en Tom met hun draken, goed te leren kennen.

Het verhaal

Ellis is een drakenziener die samen met zijn vrienden spannende avonturen beleefd. Hij heeft het talent om met draken te communiceren en één draak specifiek, genaamd Padvinder. Zij is een gemiddelde draak en heel sterk. Ze heeft een bladergroene huid en een speciaal talent dat ze snel zal ontdekken.

Ieder jaar organiseert de koning het doolhof festival waarbij de kinderen door 3 doolhoven moeten gaan om hun lintje te zoeken en dan weer hun weg uit het doolhof. Degene die het snelste is wint. En dat wil Ellis uiteraard winnen dus hij doet samen met zijn vrienden ieder jaar mee. Zo ook dit jaar.

Doolhoven

Er zijn drie doolhoven. Het eerste doolhof is het groene doolhof dat uit hoge groene strakke heggen bestaat die vrij simpel is. Het tweede doolhof is het zilveren doolhof dat meer op een winterbos lijkt. Met zilveren wanden die verdwijnen en verschijnen. Deze is al iets moeilijker. En tot slot is er nog het duistere doolhof, dat bestaat uit oude knoestige in elkaar verweven eiken, struiken en bomen. Deze is het moeilijkste van allemaal.

Mysterieus meisje

Naast Ellis en zijn vrienden doet er ook een mysterieus meisje mee met een geheimzinnige ketting. En wat gebeurt er allemaal met het doolhof als zij in de beurt is? Kan Ellis samen met zijn draak Padvinder ontsnappen uit de doolhoven en wint hij de beker? Dit alles lees je terug in het spannende verhaal van ‘Het duistere doolhof”.
   

Dit vond Damon van het boek Draken storm

Het is een heel spannend boek dat je op het puntje van je stoel houdt tot het einde. Het verhaal is lang genoeg, maar niet te lang zodat ook kinderen van 8/9 jaar het verhaal vlotjes uit kunnen lezen. Perfecte lengte voor deze leeftijd. Wij vinden het een echte aanrader en raden ook aan om de andere delen te lezen.

Ben jij ook een drakenziener?

Damon’s draak zou Redder zijn, groot, sterk en bescheiden: “Haar naam zegt het al: Redder is een lieve draak die mensen en dieren kan genezen. Je kunt het ook zien aan haar uiterlijk: Redder is wit met een rood kruis op haar borst. Ze is supersnel en ze heeft een fantastisch uithoudingsvermogen. Kom je toch in de problemen? Geen probleem, met deze draak in de buurt is redding voor jou en je vrienden nabij!” Wie is jouw draak? Doe ook de test op www.kinderboeken.nl/drakenstorm

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20231129_090712

Vind jij lezen ook leuk? Win een boekenpakket!

Wij zijn dol op lezen en verslinden boek na boek. Lezen is niet alleen leuk maar ook nog eens heel...
Boekreview-Pretpark-13

Boekreview – De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: Het pretpark

Dit nieuwste boek van de Youtube helden Rutger, Thomas en Paco staat bij Xavi hoog op de verlanglijst. Hij heeft...
winactie oçhill winnen win actie

Boekreview – Guinness World Records 2024

Wie heeft de meeste ballonen geknapt in 1 minuut? Wanneer was het eerste mobiele telefoongesprek? Hoe groot is het grootste...