Boekreview: Hoe word je Astronaut?

22 januari 2023

Deze boekreview gaat over het boek Hoe word je astronaut?  dat is tevens ook de vraag die André Kuipers het meest wordt gesteld. In dit prentenboek geeft hij op speelse wijze antwoord op die vraag.

Meer boeken voor jongens vind je hier.

Over het boek

André de Kleine Astronaut krijgt bezoek. Zijn neefje Max komt logeren en dat is altijd een groot feest!
Max wil later astronaut worden. Maar… hoe doe je dat? Moet een astronaut hoog durven klimmen? Goed kunnen zwemmen? En wat allemaal nog meer?  André en zijn astronautenvriendinnetje Valentina nemen Max mee naar een bijzondere plek en verklappen daar een echt astronautengeheim.

Hoe word je Astronaut – Wat vonden wij er van?

Dit boek; in één woord WOUW. Echt die illustraties zijn echt een lust voor het oog. Er gebeurt zoveel op de tekeningen en daarbij zijn ze voorzien van prachtige kleuren. De tekst is heel leuk en interessant voor kinderen maar op een fijne speelse manier verteld. Een perfect boekje voor voor het slapen gaan.

De schrijver..

André Kuipers is astronaut van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Hij is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede ruimtevlucht was de langste Europese missie tot dan toe. Kuipers bracht in totaal 204 dagen door in de ruimte. Sinds zijn terugkeer in juli 2012 inspireert Kuipers jong en oud met wetenschap, techniek, duurzaamheid en de ruimtevaartactiviteiten van Europa. Deze ‘outreach’ behoort tot de taak van astronauten.

Nationale voorleesdagen..

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zal André dit nieuwe boek voorlezen aan kinderen op scholen en in boekhandels. Hij wil kinderen hiermee enthousiasmeren voor boeken, want daarin kun je, ook voordat je astronaut bent geworden, naar de sterren reizen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zwijsen avi lezen

Ik leer lezen met Zwijsen

Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk...
voorlezen

Voorleesdagen – “Mama mag ik een boekje uitzoeken?”

Van 25 januari t/m 4 februari zijn de nationale voorleesdagen. Deze dagen zijn bedoeld om voorlezen bij ouders weer onder...
kinderboeken jongensboeken leesboeken

Boekreview; De Gorgels en de laatste kans..

De Gorgels boeken van Jochem Myjer zijn een echte musthave in leesboekenland. Kinderen beleven de grootste avonturen tijdens het lezen...