hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Feest camping feestje, traktatie ideeen, jongensfeest, kinderfeestje

Published on juni 26th, 2018 | by Kim

0

Camping feestje

We maken er weer een feestje van; een camping feestje! Het gewone leven gaat door, ook als je moeder kanker heeft, dus wordt mijn niet meer zo kleine man in de zomervakantie 12 jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden, het leven is er zeker ook om te vieren!

Toffe zomerjassen voor jongens met korting >>

Kinderfeestje voor 12 jarige zoon

Joris had vorig jaar al aangegeven om een keer een logeerpartijtje te willen geven, en dan bij voorkeur op de camping bij Rob. Mijn vriend Rob heeft namelijk een prachtig stekje op een camping met een heerlijke tuin en een stacaravan. Rob heeft vorig jaar in zijn tuin een grote trampoline voor Joris neergezet en hij heeft, niet geheel onbelangrijk, een heerlijk warme jacuzzi in de tuin staan. Dus de belangrijkste ingrediënten voor 5 jongens van 11-12 jaar waren al aanwezig.

Dus is moeders online weer allerlei ideeën gaan opdoen voor een ultiem camping feestje. Lang leve pinterest. Er was genoeg te vinden en gelukkig wist ik ook dit keer weer alles in een leuk format te gieten zodat het Joris en zijn vrienden zou passen. De uitnodiging heb ik in powerpoint ontworpen en naar de ouders in een groepsapp gemaild. Wel zo lekker handig.

Camping feestje

We begonnen die dag met verzamelen om 14:00 bij mij thuis, de kids konden daar dan hun cadeau aan Joris geven en smullen van een zelfgemaakte ‘campfire’ cupcake. Mijn voordeur en woonkamer had ik dus ook versierd in het camping thema. Zo had ik bij de voordeur van jute-touw en groen papier een blad-guirlande gemaakt en online een aantal camping borden opgezocht en uitgeprint en op maat geknipt. Op de tafel heb ik een stuk jute stof neergelegd als tafelkleed en groene servetten erover uitgevouwen om de jute stof te beschermen tegen vlekken en de kids voelden zo met hun blote armen de ruwe stof niet. De bordjes met de vorm van een blad vond ik bij de Hema.

De ‘campire’ cupcakes zijn goed zelf te maken; ik heb chocolade cupcakes gebakken, het topje er af gesneden zodat de bovenkant plat was, hier met gekleurde icing (icing maak je makkelijk zelf met poedersuiker een klein beetje water en voedingskleurstof) een groen grasmatje gecreëerd, daar op in een cirkel nootjes gehuld in chocolade neergelegd als kampvuur stenen, in het midden gehalveerde gummibeertjes in de kleuren geel, oranje en rood gestapeld en daarboven vier gehalveerde zoutstengels gezet.

Op de camping

camping feestje, traktatie ideeen, jongensfeest, kinderfeestjeNa deze lekkernij zijn we met twee volgeladen auto’s naar de camping gereden. Ieder kind had natuurlijk een slaapzak, luchtbed, kussen, handdoek, zwembroek, toiletspullen en kleding mee. Eenmaal op de camping vlogen ze met z’n allen op de trampoline. Ze verzonnen daar zelf allerlei spelletjes op en ze hebben zich zeker 45 minuten vermaakt op de trampoline.

Om de grote dorst te lessen had ik voor elke kind zijn eigen drinkbeker met deksel en rietje gekocht (action) en een grote kan met tapkraan (ook action) neergezet met limonade. Zo konden ze zelf drinken pakken wanneer ze dorst hadden, ik moest de kan alleen gedurende de dag aanvullen. Binnen had ik op Joris zijn verzoek zijn Wii U aangesloten en ook daar hebben de mannen gretig gebruik van gemaakt die dag om uit te rusten van een intense springpartij.

Feestje in de vrije natuur

Er is niets leukers voor jongens om in de vrije natuur op zoek te gaan naar diverse materialen voor een speurtocht. Elke kind kreeg een kaartje met daarop een aantal items die hij kon gaan zoeken. Tip: De lange rechte tak hadden ze die avond weer nodig om marshmellows te roosteren….

Voor wanneer de verveling mocht toeslaan tijdens het camping feestje had ik diverse minute-to-win it spelletjes opgezocht. Om te timen had ik een kookwekker bij me, de kids gingen per twee het spel spelen. Enkele spelletjes:

 • Knock the bottles. Geef elk kind een panty met daarin een bal, zet een aantal met water gevulde flessen in een rij op de grond en laat ze met de bal de flessen omslingeren.
 • Vang de kikker. Zet twee schalen met ijsklontjes en kikkersnoepjes op de grond, de jongens moeten deze met hun blote voeten uit de schaal halen.
 • Smarties transporteren. Geef elke kind een rietje en zet twee schotels op tafel, 1 met smarties en 1 leeg. Laat de kinderen nu met het rietje de smartie opzuigen en op het lege schaaltje leggen.
 • Stick your face: Kijken wie de meeste post-its op zijn gezicht kan plakken
 • Blow the cup: Laat elk kind met een opgeblazen ballon 15 bekers 1 voor 1 van tafel afblazen.

Online zijn er nog veel meer spelletjes te vinden, maar de jongens hebben zicht geen seconde verveeld, dus zijn deze spelletjes ook niet gespeeld.

BBQ

Om vijf uur ging de BBQ aan en hebben de mannen heerlijk gesmuld, als toetje konden ze kiezen voor waterijs of zelf gepofte popcorn op het BBQ. Ook het poffen van de popcorn is een hilarische activiteit op zich, vooral als je het deksel te vroeg optilt….

Daarna was er weer genoeg energie op gedaan om een watergevecht te houden in de tuin, bij de action had ik een aantal supersoakers gekocht en ze gingen compleet los. Heerlijk om die mannen zo te horen gillen en gieren van het plezier. Na al deze drukte gingen ze chillen in de warme jacuzzi met een lekker muziekje erbij. Na de jacuzzi hebben we marshmallows geroosterd boven het vuur, man wat kleven die dingen, echt alles zat onder, maar ook dat kon de pret zeker niet drukken.

Nachtspeurtocht

Toen de avond viel, en het eindelijk donker werd, ben ik een nachtspeurtocht uit gaan zetten. Ik had uit een aantal lege WC rolletjes ogen geknipt en deze gevuld met glowsticks en ze in de struiken opgehangen, aan het einde bij een klein meertje heb ik toen tussen de bomen een jute zak met kleine cadeau’s verstopt. Wanneer de jongens de lichtgevende ogen zouden volgen, vonden ze aan het einde van de tocht de schat.

Bij het kampvuur die avond, in het donker, heb ik de jongens toen een spannend verhaal voorgelezen. Na het verhaal kreeg elke kind een zaklamp en gingen ze op pad. In het begin schrokken ze van de eerste lichtgevende ogen, maar toen ze eenmaal doorhadden dat het een wc rol was, renden ze van de een naar de ander en de schat was al gauw gevonden. Daarna moest iedereen zijn tanden gaan poetsen en werden de bedjes opgezocht. Het was nog lang onrustig in de stacaravan; kussengevecht, poep en scheet grappen etc. Uiteindelijk vielen ze pas om 00:21 in slaap.

Na een korte nacht was de hele bende weer om 7:15 wakker en bleven ze al kletsend chillen in bed, totdat de ontbijttafel klaar stond. Om veel werk te voorkomen had ik mini pakken cornflakes en melk gekocht, zodat ieder zijn eigen favoriet kon uitkiezen. Moe maar voldaan hebben we de mannen daarna weer naar huis gereden. Het was een mooi camping feestje, en alle jongens waren vol verhalen thuis gekomen, hoorde ik later.

Joris viel na dit leuke camping feestje als een blok in slaap, en geloof me, zijn moeder ook.

camping feestje

camping feest, kinderfeest jongen 12 jaar

 Op zoek naar originele uitnodigingskaarten? >>

Meer jongens feest tips >>

Dinosaurus feestje >>

Leuke meidenfeestjes >> 
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Aanraders!

  jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • Ad Square

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!