Zo bespaar je op het versturen van een felicitatiekaart

17 maart 2024

Is er binnenkort een familielid, vriend(in) of kennis jarig? Dan waardeert deze persoon het vast en zeker als je hem of haar een kaart stuurt. Het nadeel van een kaart versturen is dat dit geld kost. Wil je liever niet onnodig veel geld uitgeven? Of zit je gewoon graag voor een dubbeltje op de eerste rang? Lees dan vooral verder, want in deze tekst ontdek je hoe je bespaart op het versturen van een felicitatiekaart.

Online een kaartje versturen

Wil je iemand een felicitatie geboorte sturen? Of viert een stel dat je goed kent binnenkort een huwelijksjubileum? Dan zoek je ongetwijfeld eerst of je thuis nog ergens een geschikt kaartje hebt liggen. Als dit niet het geval is, denk je misschien dat je de deur uit moet. Toch is dit niet het geval, want bij Hallmark bestel en verstuur je makkelijk en snel online een felicitatiekaart. Extra bijkomstigheid is dat je online vaak een lagere prijs betaalt voor kaartjes dan in fysieke winkels.

Als je online een kaartje verstuurt, krijg je bovendien niet te maken met bijkomende kosten. Laat je de kaart rechtstreeks versturen naar de geadresseerde? Dan hoef je niet voor een envelop en postzegels te zorgen, want je betaalt een all-in prijs bij online kaarten. Op deze manier loop je bovendien niet het risico dat je te veel of te weinig postzegels op een envelop plakt.

Kies voor een standaardformaat

Eén van de voordelen van online kaarten sturen is dat je vaak zelf het formaat bepaalt. Je kunt doorgaans kiezen uit een aantal vaste formaten, zoals ‘standaard’, ‘XL’ en ‘XXL’. Wil je besparen op een felicitatiekaart? Kies dan voor het standaardformaat. Als je voor een groter formaat kiest, wordt er een meerprijs in rekening gebracht. Uiteraard geldt: hoe groter het formaat, hoe hoger de kosten.

Bereken hoeveel postzegels je nodig hebt

Verstuur je de felicitatiekaart toch liever zelf? Dan moet je postzegels op de envelop plakken voordat je hem in de brievenbus doet. Omdat je deze zegels moet kopen, kost kaarten versturen geld. Als je een standaard felicitatiekaart vrouw verstuurt, heb je vaak voldoende aan twee postzegels met het cijfer 1 erop. Heb je voor een XL- of XXL-kaart gekozen? Dan kan het zijn dat je een postzegel met het cijfer 2 nodig hebt. Weeg de kaart en envelop daarom altijd eerst. Je weet dan welke postzegels je nodig hebt en hoeveel je er op de envelop moet plakken.

Spaar voor korting

Je verwacht het misschien niet, maar je kunt sparen voor korting als je online kaartjes stuurt. Veel sites waarop je kaartjes kunt sturen hebben namelijk een spaarprogramma. De Hallmark Kaartclub is hier een voorbeeld van. Dankzij dit programma verdien je vijf punten voor elke kaart die je online stuurt. Voeg je een cadeau toe? Dan levert dit je nog eens vijf punten extra op. Er zijn in totaal drie verschillende levels en elk level biedt verschillende verrassingen en voordelen. Op veel sites profiteer je daarnaast van stapelkorting als je in één keer meerdere kaarten bestelt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
piratenfeest

Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je...
djembe workshop kinderen

3x Leuke workshops voor kinderen

Ben je klaar om je innerlijke ritmische genie los te laten en een onvergetelijk muzikaal avontuur te beleven? We hebben...