Check snel je rekening, vandaag ontvang je de kinderbijslag!

3 oktober 2022

In deze wereld waar het alsmaar duurder wordt is extra geld op de bankrekening natuurlijk meer dan welkom. Zeker in een seizoen waar nieuwe winterjassen, -schoenen en -kleding gekocht moet worden. Het is bijna oktober, en dan komt de kinderbijslag weer op de rekening.

kinderbijslag

Wat is nu eigenlijk kinderbijslag?

Ieder kwartaal krijg je kinderbijslag voor je kind. Je kunt kinderbijslag krijgen voor kinderen tot 18 jaar. En dit is voor je eigen kind, kind van (ex)partner of kind waarvoor je zorgt alsof het je eigen kind is.

Maar waarvoor is die kinderbijslag nu eigenlijk?
Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind.

Hoeveel kinderbijslag krijg ik?
Dat is afhankelijk van hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd de kinderen hebben. 
0 t/m 5 jaar krijg je €249,31 per kwartaal
6 t/m 11 jaar krijg je €302,74 per kwartaal
12 t/m 18 jaar krijg je €356,16 per kwartaal
Je krijgt de kinderbijslag altijd na afloop van het kwartaal.

Wat doe ik zelf met dat extra geld?

Ik heb geen vast doel voor de kinderbijslag. Het komt op de rekening en ik gebruik het gedurende het kwartaal voor verschillende uitgaven voor de boys. Vaak gaat het op aan sparen, kleding, sport en cadeautjes!

Sparen
Maandelijks sparen we voor de jongens €25,00 (per kind). Dit komt op hun spaarrekening voor later voor bijvoorbeeld hun rijbewijs of andere grote uitgaven.

Kleding en schoenen
De regen valt weer met bakken uit de lucht, dus het is tijd om de kledingkast klaar te maken voor een nieuw seizoen. Uiteraard zijn de jongens het afgelopen jaar weer een stuk gegroeid dus ik merk al snel dat er geshopt moet worden.

Sport & hobby
Op dit moment hebben we alleen een voetballer in huis. En die heeft voor het komende winterseizoen ook nog wat extra sportkleding nodig.

Cadeautjes
En dan is er nog feest! Daar komt weer een uitnodiging voor een kinderfeestje en er moet een cadeautje worden uitgezocht voor de jarige. In Oktober is het bij ons helemaal feest want dan hebben wij zelf een jarige in huis. Die wil natuurlijk ook graag zijn klasgenootjes trakteren op een verrassing en zelf een feestje vieren met zijn vriendjes en vriendinnetje!
De feestmaand komt er natuurlijk ook aan. De speelgoedboeken komen binnenkort weer uit en dan worden de verlanglijstjes geplakt. Dus dan kunnen we weer als hulpsint op pad!

Daarmee zijn we vaak al ver door de kinderbijslag heen aan het einde van het kwartaal en kijken we weer uit naar 1 januari als we kunnen shoppen in de sale!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerpret

Zomerpret aan zee – Talloze voordelen voor de ontwikkeling

Tijdens onze vakantie zijn we veel op het strand geweest. Wat een zaligheid! Met zonovergoten dagen, het geluid van de...
tips belasting aangifte

10 tips voor je belastingaangifte

Wij als de ‘gewone mens’ komen vaak al best een eind met onze belastingaangifte, maar we zijn tenslotte geen belastingadviseurs....
blogger momblogger mamablogger lifestyleblogger blog

Even voorstellen – Anne (multitasking mom)

Een blogging en pinning multitasking mom, dat ben ik, Anne Zondag. Ik woon in het midden van het land met...