boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs coronavirus nederland, scholen dicht, huiswerk kinderen

Published on maart 19th, 2020 | by Manja

0

Ik ben een stomme juf ;-) 

Wat kan alles snel veranderen, de wereld staat op dit moment op zijn kop.  Schreef ik vorige keer nog een blog over hoe nuchter ik er in stond, denk ik er nu toch wel anders over. Want alles is ineens anders, de winkels hebben veel lege vakken, er hangt gewoon ook een rare sfeer vind ik persoonlijk. Een onschuldig kuchje durf je bijna niet meer te doen, want mensen kijken je geschrokken aan. 

Scholen dicht voor 3 weken

Dat de scholen voor 3 weken zouden sluiten had ik niet aan zien komen, ik stond in dubio wel of niet naar school, juist omdat het vreemd voelde om ze thuis te laten. Toen de beslissing genomen was, voelde ik een opluchting dat ik die keus niet zelf hoefde te maken.

De kinderen zagen het meteen als een vakantie, tot ik vertelde dat ze gewoon lesstof in huis kregen.

Een hele berg huiswerk

Vandaag konden we dit bij school ophalen, alle kinderen werden verdeeld in categorieën op alfabet, zodat we niet met z’n allen tegelijk op school zouden zijn.  Eenmaal op school stond er best wel een stapel met oefenmateriaal, thuis meteen alles even bekeken en al wat kleine dingen gedaan. Vanaf morgen moeten we wel echt aan de bak, gelukkig krijgen we er een schema bij, wat ik erg fijn vind. Want ik ben niet heel goed in plannen. (oeps!)

Strakke schema’s

Ik zag al veel strakke schema’s voorbij komen op social media, en ik ben dus het tegenovergestelde.  Maar we moeten niet vergeten dat ontspannen ook mag, die leuke film of even achter de Playstation.

En mama’s vergeet jezelf ook niet, probeer een rust momentje te pakken, zo ver dat lukt. Want het is best pittig allemaal.

Schema voor als de verveling toeslaat >>

Ik kom behang tekort 😉

Of zijn die van mij alleen zo, dat je op momenten behang te kort komt? 😉  Neemt niet weg dat we dit kunnen, maar er zullen wat discussies en welles/nietes situaties ontstaan.

Petje af voor de meesters en juffen ook, die toch heel snel zo’n pakketje met schema (fijn!) op kunnen stellen.  Wij gaan ons best doen, hoorde vandaag al dat ik een stomme juf ben, dus dat komt helemaal goed. 😉

Ik ben benieuwd zijn jullie van een strakke planning? Het kan natuurlijk, ook nodig zijn, een beetje structuur dat is hier ook wel. En hoe heeft school bij jullie gehandeld? Ook lesstof voor thuis?

Lees ook: hoe krijg je drukke kinderen rustiger >>

Tags: , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑