Stoere jongensfiets voor Boris

22 april 2019

En dan is in ene keer je kleine jongen zijn kinderfiets ontgroeid en is hij echt toe aan een nieuwe fiets. Tja, dan ga je op zoek naar een leuk model die bij hem past en waar hij goed op kan fietsen. Boris had al snel zijn keus gemaakt, hij wilde een stoere jongensfiets en heel graag zo’n hele mooie Cortina kinderfiets.

Cortina kinderfiets

Ons oog was gevallen op deze stoere jongensfiets van het merk Cortina. Maar welke fietsmaat is goed voor hem. Boris wordt 9 jaar en de 24 inch is een prima maat voor hem. Als hij staat komt hij met zijn heupen tegen het zadel aan en wanneer hij op de fiets zit kan hij net met de voeten bij de grond. Een hele echte fietscoureur is Boris niet dus wij wilden zeker niet een té grote fiets ‘op de groei’ voor hem.  Want ik weet zeker dat hij dan de lol in het fietsen verliest als hij niet zeker is op de fiets. Ook vind ik het een fijne gevoel wanneer hij zelf zijn fiets onder controle heeft en dat ik niet steeds in moet grijpen wanneer ik naast hem fiets, dan gebeuren er alleen maar ongelukken. 

cortina jongensfietsStoere jongensfiets

Boris mocht zijn nieuwe fiets, de Cortina U4 Transport Mini, ophalen bij de fietsenwinkel Dirk Blok in Apeldoorn. Daar hebben ze hem helemaal rijklaar gemaakt, zodat direct uit de winkel naar huis kon rijden. Wat een feest. Zijn eerste rondje op zijn nieuwe fiets. Deze jongen kon zijn geluk niet op en zat te stralen op zijn nieuwe fiets.

Het is ook echt een stoere jongensfiets. De matgroene kleur geeft de fiets een heel stoer uiterlijk en de drie matzwarte sterren op de transport kinderfiets in combinatie met het zadel met camouflage print maakt het een fashionabele fiets. Een echt blikvanger op de weg. En heb je al gezien dat zelfs het stuur dezelfde army groene kleur heeft, super tof!

Met deze stevige Cortina U4 Transport Mini neem je alles makkelijk mee, want op de voordrager kun je een mand of krat plaatsen. Ideaal om je tas en spullen mee te kunnen nemen naar school of naar de sport en om dagelijks te gebruiken. De Cortina U4 Transport Mini is eigenlijk al een volwassen fiets met de volwassen looks, alleen wat minder groot.

Fietstest

Boris kon direct goed wegfietsten op zijn nieuwe Cortina kinderfiets. Je ziet meteen dat hij door het model van de fiets mooi rechtop zit. Wel moet hij een beetje wennen aan de vorm van het stuur. Zijn armen moet hij nu iets wijder uiteen zetten om het stuur goed vast te houden, maar volgens mij stuurt hij hier juist beter door. Doordat hij nu een iets grotere fiets heeft met versnellingen, helemaal stoer natuurlijk 😉 , kan hij goed met ons meefietsen, heel fijn!

Hij is super blij met deze stoere jongensfiets en wil nu het liefst ieder moment van de dag fietsen. Jammer voor hem wonen we wel heel dicht bij school, dus is het alleen na school fietstijd voor hem. Wat ik erg fijn vind is dat deze kinderfiets lekker stevig is en wel tegen een stootje kan.

Cortina fietsen

Voor ons is Cortina wel een bekend fietsenmerk, maar wanneer je hier nog niet in thuis bent moet je zeker een kijkje nemen op hun website van Cortina. Zij hebben een groot assortiment aan fietsen voor dames en heren, maar juist ook kinderfietsen. Bij de voor jou dichtsbijzijnde fietsenwinkel kun je deze Cortina fiets bekijken en kopen. Ben jij ook klaar om de wijde wereld in te fietsen?

Cortina U4 Transport Mini, cortina transport fiets, stoere jongensfiets

Cortina U4 Transport Mini, cortina transport fiets

boyslabel review

boyslabel review

Lees ook: Alpina kinderfietsen >>

Cortina U4 Transport Mini, cortina transport fiets, stoere jongensfiets, transport kinderfiets

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...