hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Feestdagen creatief met raamstiften, raamstiften, tekenen op de ramen

Published on december 16th, 2018 | by Maryke

0

De dagen voor Kerst: Samen creatief met raamstiften

December is de maand van de raamtekeningen. Ik ben er gek op en kan me helemaal laten inspireren door prachtige plaatjes op Instagram of Pinterest. Dan wil ik meteen zelf aan de slag. Ik koop dan ook elk jaar rond deze tijd een set raamstiften in verschillende kleuren. Ik probeer verschillende merken uit, maar als je ze niet laat uitdrogen (wat kinderen nou eenmaal wel in zich hebben) zijn ze allemaal heel fijn. Bodhi krijgt het linkerraam van de tuindeuren en Ravi het rechter. Ik probeer me niet te veel met hun te bemoeien en neem zelf het raam aan de voorkant van ons huis.

Creatief met raamstiften

De kinderen beginnen meteen en hebben binnen no-time het hele raam vol. Met sterren, auto’s, huizen, poppetjes en kerstbomen. Zelf neem ik even de tijd om te bedenken wat ik wil gaan tekenen. Maar voor ik het weet hebben de jongens hun raam al voorzien van werkelijk prachtige (natuurlijk!) tekeningen en verplaatsen ze zich richting MIJN raam….. Nu ben ik echt heel vrijgevig, maar van MIJN raam moet je afblijven 😉

Kliederen op de ramen

Dus ik geef ze een lapje en een wisser, zodat ze weer opnieuw kunnen beginnen. Voor ik het weet druipen er oranje/groene/blauwe waterdruppels langs de witte kozijnen naar beneden…. Help! Raamstiften, creatief met raamstiftenVoor ik zelf ook maar één streep op mijn raam heb gezet ben ik alweer druk bezig met mijn kleine creatieve smeerkezen. Maar je krijgt er heel veel voor terug! En dat klopt. Ik maak de ramen schoon en droog en laat ze nogmaals een kunstwerk maken op de ramen. Waar ik vervolgens de komende weken van mag genieten.

Kerst in huis

Op Pinterest staan zulke gave voorbeelden. Ik liet me inspireren door verschillende huisjes en tekende met Sinterklaas een paar gezellige grachtenpandjes op het raam. Toen de goedheiligman vertrokken was tekende ik er sterren, een kerstboom voor de deurtjes en wat lampjes voor de ramen bij.

Tip: Koop meerdere raamstiften

Raamstiften kunnen, zoals ik al zei, snel uitdrogen. Ze vallen bij ons vaak in de convectorput onder de tuindeurenen als dat niet gebeurd liggen ze gerust een paar uur doploos op een tafeltje. Adem in, adem uit! Daarnaast wordende punten van de stiften ingeduwd door het harde drukken. En ik denk ik dat mijn jongens wel 7 km aan lijnentrekken en weeruitwissen, dus ze raken sneller op dan je denkt. Ook kunnen de stiften er niet goed tegen als je begint te kleuren wanneer de ramen nog drijfnat zijn! Dus na de kerst zijn bij ons de stiften vaak wel op….

Samen creatief zijn is superleuk

Het is zo belangrijk dat je je kinderen de ruimte geeft om ze te laten ontdekken. Maar soms ook zo moeilijk, denk: rode, paarse en blauw druppels op witte kozijnen… Dit loslaten zorgt soms voor vlekken, druppels en viezigheid, maar ook voor heel veel lol en gezelligheid. En voor hele mooie creaties natuurlijk. Al zitten er een paar gele streepjes op de vensterbank of ligt er een plas blauw water op de grond en isde emmer met schoonmaakspullen omver getrokken, omdat ze de wisser wilden pakken.

Als je creatief wilt zijn met kinderen: Loslaten en genieten, opruimen komt later wel! Heel veel kleurplezier!

Ben jij ook creatief met raamstiften? Laat in een reactie hieronder weten wat jij hiermee maakt.

Lees meer: blogs van jongensmama’s >>

Blog: Mijn zoon is geen stoere jongen >>
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, nieuwe kinderkleding collecties, jongensmodeblog, jongensmode herfst winter 20202-2021, get the look boys, outfit of the day jongens, boys style, boysfavourites, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode winter 2020-2021, winterkleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderschoenen, stoere jongensschoenen, jongens schoenen, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, shoesme, shoesme kinderschoenen

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, najaarskleding jongens, lentekleding jongens, stoere jongenskleding, herfstkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, back to school, back to school musthaves, back to school shopping, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • LEUKE SHOPS

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!