De leukste korte spelletjes voor een klein speelmomentje samen

2 mei 2021

“Mam, zullen we samen een spelletje doen?”. Daar heb ik wel zin in, maar niet dat het spelletje uren duurt. Ik wil gewoon af en toe even een kort spelletje samen doen. Maar wat is een leuk spel wat binnen een half uur klaar is, maar toch leuk en verrassend is. Onderstaande kleine en korte spelletjes zijn leuk voor iedereen in het gezin. Lees snel verder en doe mee met onze winactie waarbij je een spelletjespakket kunt winnen met Ezelen, Jokeren en Pesten. Ga jij de uitdaging aan?

Favoriete korte spelletjes

Spelletjes spelen is verslavend en helemaal spelletjes die van korte duur zijn. Onderstaande spelletjes zijn de allerleukste spellen van dit moment. Maar pas op, want voor je het weet zit je uren samen te spelen 🙂

 1. Qwixx
 2. Ezelen
 3. Trice
 4. Pesten
 5. Lost Cities
 6. Regenwormen
 7. Jokeren
 8. Qwinto
 9. Ticket to Ride Amsterdam
 10. Second Chance
 11. Codenames
 12. Clever

TRICE: wo(o)rd jij de dobbelkoning?

En als jij denkt dat een spelletje wat maar 1 minuut per keer duurt eenvoudig is, dan heb je het mooi mis! Het nieuwe dobbelspel TRICE is zo’n spel wat heel makkelijk lijkt, maar het zeker niet is. Je dobbelt met een witte, een groene en een rode dobbelsteen. De groene dobbelsteen geeft aan wat de beginletter van het woord moet worden, de rode dobbelsteen is de eindletter en de witte dobbelsteen geeft het aantal letters aan. Stopwatch aan en go! 

Het leuke aan het woordspel TRICE is dat je in eerste instantie echt denkt: dit is makkelijk, dat doe ik wel even. Maar niets is minder waar. Het is best moeilijk om een woord te verzinnen van 5 letters wat bijvoorbeeld begint met een D en eindigt op een G. Maar na een paar keer oefenen wordt het echt steeds leuker omdat je wat meer woorden weet. Doel van het spel: zoveel mogelijk woorden opschrijven met de aangegeven letters en binnen een hele korte tijd. Echt een leuk spel voor even een kort momentje. En je oefent er meteen je woordenschat mee.

trice, korte spelletjes, trice dobbelspel, woordspel
trice, korte spelletjes, trice dobbelspel, woordspel

Deze kaartspellen zijn in een nieuw jasje gestoken

De bekende kaartspellen Ezelen, Jokeren en Pesten zijn er nu in een nieuw jasje. De spellen zijn zo vormgegeven dat de spelregels en puntentelling al op de kaarten zichtbaar zijn, hierdoor kan de pret gelijk beginnen! Deze kleine, kortdurende kaartspellen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor elk moment. Gezelligheid, rivaliteit en hilariteit zijn verzekerd met deze kaartspellen!

Ezelen

Ezelen is een gezellig, hectisch en snel spel. Het spel bevat grappige dierenkaarten en ezelpionnen. Schuif de kaarten naar elkaar, verzamel vier dezelfde en pak als eerste een ezel pion. Ben je te laat? Dan ontvang je een ezelkaart. De speler die als eerste 4 ezelkaarten (E, Z, E, L) heeft, is de verliezer van het spel!

Jokeren

Het kaartspel dat iedereen kent, is er nu in een nieuwe uitvoering met de puntentelling op de speelkaarten. Hierdoor is het spel eenvoudiger te spelen. Aanleggen en uitleggen zijn de toverwoorden tijdens Jokeren! Degene die zo snel mogelijk zijn kaarten kwijt is door sets en rijen te maken of aan te leggen, heeft gewonnen. Het spel bevat extra regels en tips voor elk type speler. Van jong tot oud en van beginners tot gevorderden, iedereen beleeft speelplezier met dit kaartspel. 

Pesten

Pesten is een van de meest gespeelde kaartspellen, maar ook het spel waarbij de spelregels het meest verschillen per persoon. Met de variant van Identity Games behoort dat tot het verleden. De leuke afbeeldingen op de kaarten maken eenvoudig duidelijk wat je moet doen. Zeven blijft kleven! Joker? Vijf kaarten pakken! Bovendien bevat het spel verschillende tips waardoor iedereen Pesten meteen kan spelen. Wie heeft de beste tactiek en pest iedereen weg?

LEES OOK:


Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Handige tips om verveling bij kinderen te voorkomen

Heb jij thuis een kind dat zich regelmatig verveelt, zelfs met kasten vol speelgoed tot zijn beschikking? Dit is waarschijnlijk...
IMG_8841-1

Buitenspelen met spekkopergames

Kinderen zitten al heel snel binnen op hun schermpjes. Als ik naar mezelf kijk was ik vroeger veel meer buiten...
donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...