boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken De ontvoerde schat van MG. Leonard & Sam Sedgman, Dader op het spoor, de ontvoerde schat, kinderboek

Published on maart 28th, 2021 | by Colinda

0

Stap op de coolste trein ooit voor een onvergetelijk avontuur!

Kinderboeken waar actie en avontuur in te beleven en te lezen valt zijn favoriet bij veel kinderen, zo ook bij Boris. Boris is niet echt een fanatieke lezer, maar ik wil graag dat hij veel leest om zo zijn woordenschat te verrijken. Daarnaast moet hij door zijn dyslexie echt wel veel extra lezen. Dus ieder boek wat vol spanning en avontuur zit laat ik aan hem zien om hem te motiveren. Maar niet ieder boek komt door zijn selectie heen. Het uiterlijk is hierbij van belang en de titel. Spreekt deze hem aan, dan is hij geinteresseerd. Dit nieuwe kinderboek: De ontvoerde schat kwam meteen door zijn selectie heen.

De ontvoerde schat van MG. Leonard & Sam Sedgman, Dader op het spoor, de ontvoerde schat, kinderboek, leuk jongensboek, kinderboek jongen 9 jaar, kinderboek 10 jaar

De ontvoerde schat

De ontvoerde schat van MG. Leonard & Sam Sedgman, geïllustreerd door Elisa Paganelli, is het tweede deel in serie Dader op het spoor. 

Van het eerste boek, De juwelendief, waren er binnen één maand meer dan 5.000 exemplaren verkocht. Ook dit deel is weer een heerlijke detective vol avontuur op een iconische treinreis. Perfect voor lezers vanaf 9 jaar! 

Volg de treinreis met de routekaart van de California Comet

Het verhaal

Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres kan Alex niet wachten op een tweede treinreis. Wanneer zijn oom Ben, die reisjournalist is,  vraagt of hij nog eens mee op reis wil hoeft hij geen seconde na te denken. Hij mag mee  op de California Comet om de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco mee te maken.

Tijdens de treinreis verdwijnt de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze. Alex vind diverse aanwijzingen tijdens de treinreis en ontdekt dat er iets niet klopt. Hoe verder de treinreis vordert, des te meer aanwijzingen vindt Alex naar de ontvoerders. En wat is het motief van de ontvoering? Losgeld? Maar met zo’n laag bedrag kan dat de reden niet zijn van de ontvoering van een miljonairs dochter.

Kan hij haar ontvoerder ontmaskeren voordat de trein San Francisco bereikt?  

De ontvoerde schat van MG. Leonard & Sam Sedgman, Dader op het spoor, de ontvoerde schat, kinderboek, leuk jongensboek, kinderboek jongen 9 jaar, kinderboek 10 jaar

Wat vind Boris van dit boek?

Het leuke aan dit boek is dat er steeds weer een kleine aanwijzing gegeven wordt om de puzzel op te lossen. De schrijvers nemen je zo mee het verhaal in dat het lijkt alsof je deze treinreis zelf meemaakt. Heel fijn geschreven en fijn om te lezen. Boris is 11 jaar en heeft dyslexie. Voor hem is dit een goed boek om te lezen door de spanning, tekstopbouw en de mooie plaatjes die in het boek staan. Een absolute aanrader!

KIJK HIER

De ontvoerde schat van MG. Leonard & Sam Sedgman, Dader op het spoor, de ontvoerde schat, kinderboek, leuk jongensboek, kinderboek jongen 9 jaar, kinderboek 10 jaar

LEES OOK:

Tags: , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑