De zolder omtoveren tot een stoere jongenskamer: 4 tips

8 juni 2023

De zolder is vaak een ruimte die vergeten wordt in het huis. Het wordt gebruikt als opslagruimte voor oude spullen die we niet meer nodig hebben. Maar waarom niet van die zolder een stoere jongenskamer maken? Het is een perfecte plek voor je zoon om te spelen, te studeren en te relaxen. In dit artikel geven we je 4 tips om de zolder om te toveren tot een geweldige jongenskamer.

Dakraam plaatsen

Een van de eerste dingen die je kunt doen om de zolder om te toveren tot een stoere jongenskamer, is het plaatsen van een dakraam. Een dakraam zorgt voor meer lichtinval en maakt de ruimte meteen een stuk aantrekkelijker. Het geeft de kamer een frisse uitstraling en maakt het een stuk gezelliger. Bovendien kan je zoon genieten van de sterrenhemel als hij ’s avonds in bed ligt. Een dakraam is dus een geweldige toevoeging aan de zolderkamer.

Slim omgaan met een schuin dak

Een zolder heeft vaak een schuin dak, wat het inrichten van de kamer wat uitdagender kan maken. Maar geen zorgen, met een slimme aanpak kan je het schuine dak juist in je voordeel gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een bureau of een speelhoek onder het schuine dak. Op deze manier maak je gebruik van de ruimte die anders onbenut zou blijven. Daarnaast kan je kiezen voor op maat gemaakte kasten die perfect in de schuine wand passen. Zo creëer je extra opbergruimte en benut je de beschikbare ruimte optimaal.

Praktische inrichting

Een jongenskamer kan snel rommelig worden, dus je wilt die ruimte praktisch inrichten. Kies voor multifunctionele meubels zoals een bed met opberglades eronder of een bureau met ingebouwde planken. Hierdoor kan je zoon zijn spullen gemakkelijk opbergen en heeft hij altijd een plek om te studeren of te spelen. Maak daarnaast gebruik van handige opbergoplossingen zoals manden, bakken en kisten om kleine spullen georganiseerd te houden. Een opgeruimde kamer zorgt voor rust en overzicht, waardoor je zoon zich beter kan concentreren.

Stoere uitstraling creëren

Om de jongenskamer een stoere uitstraling te geven, moet je de juiste kleuren en accessoires kiezen. Ga voor een stoer thema met kleuren zoals blauw, grijs of groen. Verf bijvoorbeeld één muur in een opvallende kleur en houd de rest van de kamer neutraal. Voeg vervolgens accessoires toe die passen bij het stoere thema, zoals posters van superhelden, voetbalteams of sportauto’s. Hang een dartbord aan de muur of plaats een kleine basketbalring aan de deur. Dit geeft de kamer een speelse uitstraling. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van behang met een stoer patroon, zoals een graffiti-print of een muurschildering van een sportveld. Dit geeft de kamer een unieke uitstraling en maakt het echt een plek voor stoere jongens.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan...
sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...