Een beestachtig leuk Dino feestje

28 april 2018

Vrijwel elke jongen raakt een periode in zijn jonge leven gefascineerd door dinosaurussen. En hoe leuk is het dan om voor hem een dino feestje te organiseren dat geheel in het teken staat van die enorme monsters? Hoe je dat moet doen? Lees hoe ik ons dino feestje heb georganiseerd en kies de onderdelen uit die bij jou passen. Veel plezier!

Planning kinderfeestje: Begin op tijd

Een belangrijke tip, begin ruim op tijd met je voorbereidingen. Kies van te voren uit wat je wilt maken, kopen en plan dan in wanneer je wat gaat maken/knutselen, je zult dan met minder stress aan het feest beginnen.

Je kunt ook complete feestpakketten kopen voor een dinosaurus kinderfeestje >>>

Dino uitnodiging

Voor Joris zijn dino feestje had ik een bijzondere uitnodiging gemaakt:

Om het wat spannender te maken dan een kaartje had ik houten doosjes gekocht bij de Action en deze geschilderd en versierd met touw. De uitnodiging had ik onder in het doosje gelegd, daar bovenop had ik kleine houtsnippers van de Action gestrooid, op de snippers had ik een klein briefje gelegd waarop stond dat ze voor de uitnodiging mogen graven, bij Dille & Camille had ik kleine houten lepels gekocht en die bij het briefje gelegd. Om het nog leuker te maken had ik tussen de snippers kleine snoepeitjes verstopt.

Papier-maché Dino eieren

Tijdens dit feestje wilde ik met de kinderen een speurtocht te doen door het bos bij ons in de buurt. De speurtocht was een zoektocht naar een nest met dino eieren. De eieren had ik zelf gemaakt van papier-maché. Dit vergt heel wat tijd maar is wel heel leuk om samen met je kind te doen. Elke kind kreeg op het feestje zijn eigen dino ei.

Ook leuk: Dino’s maken tijdens een doe-het-zelf kinderfeestje >>

Hoe maak je papier-maché eieren; Maak behanglijm (omschrijving staat op het pakje), knip uit kranten stroken en blaas voor elke kind een ballon op (ter grootte van een dino ei). Doop het papier in de lijm en plak deze op de ballon, beplak de hele ballon met de eerste laag. Laat de ballon op een plastic beker rechtop drogen. Elke ei heeft meerdere lagen nodig. Toen de ballonnen droog waren, heb ik een klein gaatje gesneden, de ballon verwijderd en in elk ei een plastic dino gestopt, het gaatje heb ik weer dicht gevouwen, plakband erover en onder de laatste laag van wit keukenrolpapier verstopt. Nadat alles goed opgedroogd was, heb ik op de witte eieren groene stippen geschilderd.

Dino traktatie

De ochtend van het dino feestje mocht Joris op school trakteren. Ik had chocolade koekjes gebakken. Voor het afbakken had ik in het midden van de koekjes met een plastic dino een voetafdruk gemaakt. Van bruin kaftpapier vouwde ik kleine zakjes en stopte in elk zakje twee koekjes. Uit een kartonnen doos maakte ik een dino met een lange nek, daarin lagen de zakjes. Na een glunderende Joris achter gelaten te hebben op school, zijn Joris zijn vader en ik in het bos een groot nest gaan maken op de grond van losliggende takken. Daarna hebben we de papiertjes met speurtochtvragen met een groen raffia lint op diverse plekken in het bos opgehangen.

dino feestje, jongensfeest, kinderfeestje

Dino feestje

Het kinderfeestje was op een woensdag. Dus haalde ik de kinderen op van school in een safari-outfit. Beige of groene korte broek, witte of beige blouse, wandelschoenen en tijgerprint sjaal, eventueel met safari helm. Helemaal in-style voor het Dino feestje!

Thuis aangekomen had ik de voordeur versierd met een mooie dino krans. En op ons pad naar de deur had ik dino voetstappen geplakt. Deze had ik online gevonden en uitgeknipt.

Wij begonnen het feest met een pannenkoeken lunch in ons huis. En toen was het tijd voor de speurtocht naar het dino nest in het bos. Maar een speurtocht alleen is te kort. Dus eerst kregen ze diverse proeven/testen om te laten zien of zij wel sterk en slim genoeg waren om zelf ook ontdekkingsreiziger te worden. In een brief van Richard Owen (ontdekkingsreiziger en naamgever dinosauriërs) werd omschreven welke proeven ze moesten afleggen.

Dino activiteit tijdens kinderfeestje

  • Behendigheid (belangrijk wanneer je door de jungle loopt): Een mini parcours afleggen als een T-Rex met te grote crocs aan je voeten en een (plastic) ei op twee houten eetstokjes (een T-Rex heeft natuurlijk ook maar korte armpjes)
  • Graaftechniek (hoe ga je om met dino opgravingen): ik had bij de Action van die dino-eieren gekocht van klei, deze mochten ze openen met de bijgeleverde hamer/beitel en met kwasten de laatste korrels verwijderen
  • Teamwork (belangrijk wil je de opgravingen vinden): Uit zand een vulkaan maken: zet een fles cola in de zandbak, laat de kids de fles ingraven in de vorm van een vulkaan, haal de dop er af en laat in de fles snel 5 mentos snoepjes vallen, de cola spuit er dan uit, net als een vulkaan. Dit was een hit onder de jongens!
  • Oplossingsgerichtheid (je werkt op plekken midden in de woestijn of oerwoud): Dino puzzel oplossen. Ik had in een klein stuk van het bos diverse puzzelstukken opgehangen, deze moesten de kids zoeken en daarna de puzzel leggen. De puzzel kun je zelf makkelijk maken door een A4 foto van een dino (die je online vindt) op dun karton te plakken en dan in stukken de knippen.
  • Fijne motoriek (je moet zachtjes omgaan met gevonden botten e.d.): een stoere dino ketting rijgen. Ik had uit klei rondjes gestoken met een glas en in het midden van de rondjes een voetafdruk van een speelgoed dino gemaakt, met een rietje heb ik een klein rondje uit de medaille geprikt. Bak de medailles af en ieder kind heeft een mooie dino voetafdruk. Bij de Action heb ik een doos met houten kralen en veterkoord gekocht, in kleine zakjes heb ik voor elk kind bijpassende kralen, de medaille en een veter gestopt. De medaille had ik al in het midden van de veter geknoopt, de kids moesten enkel links en rechts van de medaille de kralen rijgen.

Dino speurtocht

Tijdens het knutselen van de ketting, verdween de vader van Joris al richting het dino nest met zijn mobiel en een grote vuilniszak vol dino-eieren.

En toen was het tijd voor de speurtocht. In het bos had ik verschillende kaartjes opgehangen met vragen over dinosaurussen. Om de beurt mocht een kind de vraag oplezen en na overleg beantwoorden. Maar niet aan mij, zij mochten bellen met Richard Owen. Aan de andere kant van de lijn nam Joris zijn vader met een zwaar Amerikaans accent de telefoon op en gaf dan aan of de vraag correct was of niet. Dit tot grote hilariteit onder de jongens.

Dino nest

dino feestje, jongensfeest, kinderfeestje

Na het beantwoorden van alle vragen was dan daar het dino nest. Elk kind kreeg een ei, met veel moeite werd deze geopend (oeps, iets teveel lagen…). En daarna kreeg ieder een zelfgemaakte cupcake en pakje drinken.

Eenmaal thuis had ik een dino landschap gemaakt waarin de kinderen met hun eigen dino konden spelen tot hun ouders ze kwamen ophalen. Het dino landschap bestond  uit een groen kleed. Een meertje geknipt uit blauw papier, hier en daar een heuveltje van houtsnippers, een grote vulkaan (zelf gemaakt van papier-maché). Wat steentjes en een paar plastic mini bomen (te koop bij de Intratuin met de kerst).

Dino traktaties

Voor het familie en vriendenfeest heb ik natuurlijk alle decoraties van dit dino feestje hergebruikt. Het speelkleed met vulkaan en dino’s weer neergelegd voor de kinderen en een sweet table gemaakt.

Wanneer je creatief nadenkt kun je diverse hapjes zien als ‘dino onderdelen’. Een gevuld eitje met een schijfje zwarte olijf is net een Pterosaurus-oog. Watermeloen in driehoeken gesneden zijn net de rugstekels van de Stegosaurus. Wortel/paprika en komkommer in reepjes gesneden in een plastic beker met humus is voor de herbivoren. Zet diverse soorten chocolade eitjes in kleine schaaltjes en je hebt dino eieren.

Ik hoop dat jullie met behulp van mijn omschrijving een beestachtig leuk dinosaurus feest zullen hebben!

dino feestje, dinosaurus kinderfeest, jongensfeestje, verjaardagsfeest

Alle Dino feestje versieringen komen bij Hieppp.nl vandaan

Super spannend zo’n dino feestje!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...