Doe-het-zelf kinderfeestje: we gaan klussen!

18 april 2022

Een kinderfeestje maar dan anders dan alle andere kinderfeestjes. Tja, wat vinden jongens echt leuk om te doen? Klussen natuurlijk! Dit jaar geven wij een doe-het-zelf kinderfeestje, super leuk en leerzaam tegelijkertijd.

Doe-het-zelf kinderfeestje

VAnSToerHout, dino knutselen, klussen met je kind

Zie je op tegen het organiseren van een doe-het-zelf kinderfeestje? Niet doen! Goede voorbereiding is het halve werk. Laat kinderen op speelse wijze iets moois bouwen VanStoerHout, waar ze achteraf beretrots op zijn. Wij slaan meteen spijkers met koppen en geven je twee klusideeën voor een doe-het-zelf kinderfeestje. Kunnen jullie het maken? Nou en of!

houten robot , doe-het-zelf kinderfeestje, klasfeestje, klus kinderfeestje, dino bouwpakket, dinosaurus feestje, dino knutselen, klussen met je kind

Voorbereidingen voor een doe-het-zelf feestje

  • Begin met het uitzoeken van een goede locatie, zoals een grote schuur, in de tuin of in de garage.
  • Kies een doe-het-zelf project dat past bij de leeftijd van de kinderen. Doe geen projecten waar echt gereedschap aan te pas komt totdat de kinderen ongeveer 8 jaar zijn.
  • Leuk om kleine gereedschapskistjes te halen en hier alle benodigheden voor de klussers alvast in te stoppen.
  • Gaan de kinderen met hamers en spijkers aan de slag? Vraag ouders vooraf om hun kinderen stevig schoeisel aan te trekken en let er op dat niemand op sokken loopt. Het beste kun je kinderen leren om liever meerdere keren ‘zachtjes’ te tikken met de hamer dan een paar keer heel hard (met als risico dat er een vinger geraakt wordt).
  • Zorg dat er geen rondslingerend ander gereedschap of gevaarlijke voorwerpen in de buurt liggen. De focus moet zijn op het te klussen materiaal. De rest opbergen voor ieders veiligheid.
  • Zorg dat er iets lekkers klaarligt, want van klussen krijg je honger! Bekijk deze leuke traktatietips voor ideeën en inspiratie.
dino bouwpakket, dinosaurus feestje, dino knutselen, klussen met je kind

1. Doe-het-zelf-kinderfeestje: dino´s maken

Een creatief en actief kinderfeestje heb je zeker met het dino’s bouwpakket van VanStoerHout. Jouw jarige Job of Jet is met haar/zijn vrienden lekker aan het schuren, timmeren, kleuren en knutselen. Een activiteit van ruim 1,5 uur en daarna een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. In ieder pakket zitten 3 dino´s, een Brontosaurus, een Triceratops en een Stegosaurus. Spijkers en schuurpapier worden meegeleverd, super handig. De dino’s zijn eventueel ook los per soort te bestellen. Leuk voor een dino feestje en klusfeestje.

houten robot , doe-het-zelf kinderfeestje, klusfeestje, klus kinderfeestje, , robot bouwpakket, houten robot maken, klussen met je kind

2. Doe-het-zelf-kinderfeestje: Een houten robot!

Een bouwpakket robot maken is hartstikke populair. Lief, een beetje griezelig, of stoer: kinderen kunnen de houten robot maken zoals zíj ‘m leuk vinden. Zonder moeite houden deze robots de kinderen zoet. Lekker creatief bezig: schuren, spijkeren en versieren. Geschikt voor jongens en meisjes. Kortom: een heel goed idee voor een robotfeestje en klusfeestje.

dino bouwpakket, dinosaurus, dino knutselen, klussen met je kind
doe-het-zelf kinderfeestje
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...
Donald duck puzzel

Puzzelen in de kerstvakantie! + Winactie

Bij ons thuis echt een traditie. Puzzelen in de kerstvakantie. De kerstvakantie is toch zo’n vakantie waar meestal al genoeg...
nintendo switch sinterklaas cadeau sinttip

Activiteiten en cadeautips voor de feestdagen – Nintendo

Het is november, en dat betekent dat de feestdagen eraan komen en Black Friday in aantocht is. Sinterklaas en Kerst,...